Pavlović i Guzman četvrti na prvoj Lamborgini supertrofeo trci na Spa

Srpski automobilista Miloš Pavlović i njegov timski kolega Raul Guzman osvojili su nove bodove za 4. mesto na prvoj trci Lamborgini supertrofeja.

Pretposlednja runda globalno najbrže monomarka serije ovog vikenda se održava Spa-Frankoršampu, kao deo pratećeg programa 24 sata Spa.

Tandem Target rejsinga doputovao je u hladne i kišne Ardene sa željom da nadoknadi bodove koje je izgubio na prethodnom trkačkom vikendu u Barseloni zbog tehničkih problema sa automobilom.

Na treninzima u četvrtak, ali i na kvalifikacijama u petak pre podne, bilo je očigledno da Srbin i Meksikanac ne mogu da pariraju glavnim rivalima.

Guzman je izborio deveto startno mesto za prvu, a Pavlović sedmo za drugu trku vikenda, što je bila potvrda da automobil nije na nivou s početka sezone i da tehnika ne funkcioniše besprekorno.

Ipak, vozači su ostali spremni da daju sve od sebe kako bi se održali u igri za ovogodišnju titulu, a to su dokazali na prvoj trci voženoj u petak.

Guzman je startovao kao deveti i već do kraja prvog kruga napredovao je tri mesta. Početno slaba kiša se tokom trke pojačavala, a posle 20 minuta pretvorila se u pljusak koji je otežao uslove na ionako komplikovanoj stazi.

Target rejsing odlučio je da srpsko-meksikčki dvojac u “hurakanu” #41 poslednji ode na zamenu vozača i pneumatika.

Dobar i utreniran rad u boksu doneo je napredak od još jedne pozicije u trci, a zatim su se, po završetku obaveznih pitstopova, vremenske prilike dodatno pogoršale.

Miloš je preuzeo volan i na stazu izašao sa gotovo 20 sekundi zaostatka iza vodećeg i 13 sekundi iza najbližeg konkurenta, što je bila suviše velika razlika za preostalih 18 minuta trke po pravom potopu.

Ipak, do konačnog četvrtog mesta na prvoj trci u Belgiji (u Pro klasi i apsolutno) Pavlović i Guzman stigli su posle odustajanja doskorašnjeg lidera u generalnom plasmanu, Britanca Dina Stounmena.

Trku je posle 19 krugova osvojio Kevin Đilardoni iz ekipe Oregon (u Pro klasi i apsolutno) i preuzeo lidersku poziciju u šampionatu sa 67 bodova, dok je Stounmen sada drugi sa 59.

Pavlović i Guzman ostali su u borbi za sam vrh sa 58 poena i sa treće pozicije u generalnom spremaju se za bolji plasman na drugoj trci u Belgiji, koja je na programu u subotu u 12:50.

Na drugom sprintu vikenda tandem Pavlović – Guzman startovaće s unutrašnje strane četvrtog reda.

“Imamo nameru da se u drugoj trci probijemo napred što dalje, a uz malo sreće možda uspemo i da završimo na podijumu čime bismo nastavili borbu za titulu”, izjavio je Pavlović.

“Ovo su teški trenuci za naš tim ali predaje nema. Daćemo sve od sebe da preokrenemo situaciju i da se vratimo na pobednički put!”

Subotnja trka može uživo da se prati preko linkova koje je obezbedio trkački ogranak Lamborginija na svojoj Fejsbuk i Jutjub stranici.