Pavlović i Matić jednom četvrti u klasi na otvaranju Lamborgini supertrofeja

Prva potpuno srpska posada u Lamborgini supertrofeju, u sastavu Miloš Pavlović – Petar Matić, ubeležila je jedan plasman na otvarajućem vikendu serije u Monci.

Oni su u subotnjem sprintu klasifikovani kao četvrti u Pro-AM klasi.

Shodno pravilima takmičenja, prve kvalifikacije u subotu vozio je Miloš i s krugom u vremenu 1:47.852 završio je kao deveti apsolutno, a drugi u klasi.

Pol-poziciju za subotu apsolutno i u Pro-AM klasi obezbedio je Poljak Karol Baš sa zabeleženih 1:46.794.

Druge kvalifikacije za naš tandem vozio je Matić. Štopericu je zaustavio na 1:53.240, što ga je smestilo na apsolutnu poziciju 25 (od 28 takmičara) i na poslednje, sedmo mesto u Pro-AM konkurenciji.

Pol-poziciju za nedelju obezbedio je Alberto di Folko, Pro takmičar i Lamborgini junior. Vozač Imperijale rejsinga prešao je krug od 5.793 metra za 1:47.040 i bio pola sekunde brži od ostalih.

Pavlović je otvorio subotnju trku, a Matić ju je u drugoj smeni priveo kraju. Posle 27 izvezenih krugova, srpska posada klasifikovana je kao sedma apsolutno i četvrta u Pro-AM klasi.

Osvajač klase bio je italijansko-ruski dvojac Target rejsinga u sastavu Andrea Kola – Dmitrij Gvazava, za kojim su Pavlović i Matić na cilju zaostajali 38,377 sekundi.

Pobednički auto u apsolutnom i Pro poretku bio je “hurakan ST evo” s Maksom Veringom za volanom.

Holanđanin je startovao osmi i do završnice se vozio na četvrtom mestu, ali se potom našao u iznenađujućem vođestvu. Do njega je dospeo zbog nedaća s gumama koje su redom snašle čak trojicu suparnika, Raula Guzmana, Andžeja Levandovskog i Kevina Đilardonija.

Baš i Andžej Levandovski vodili su tokom 35 od 50 minuta, a onda se posle greške Levandovskog na čelo probio Guzman. Njega je ubrzo eliminisao problem sa gumom, pa se Poljak vratio na vrh, ali je malo kasnije i on zbog gumi defekta kapitulirao između krivine Lezmo 2 i Askari kompleksa.

Prvo mesto je nasledio Đilardoni u Oregonovom automobilu, njega je pneumatik izdao na glavnom pravcu, pa je Vering stigao do pobede koju ni sam nije očekivao.

Nedeljnu trku je za srpsku postavu trebalo da otvori Matić, ali “hurakan” Bonaldi motorsporta sa startnim brojem 3 u njoj nije startovao, pa je subotnji plasman i jedini koji je naš tandem ostvario u Monci.

Pobedu u drugom 50-minutnom sprintu u apsolutnoj kategoriji zabeležio je Di Folko, posle dominantnog vođstva od pol-pozicije do cilja.

Italijan je na cilju imao prednost veću od 8 sekundi u odnosu na prateći dansko-nemački dvojac Noa Vot – Sebastijan Baltazar, dok su na treći stepenik podijuma izašli Guzman i Glen van Berlo.

Drugo mesto dugo je držao tandem Džoni Čekoto – Kevin Rosel, ali je ova postava morala da odustane 15 minuta pre predviđenog kraja zbog loma vešanja zarađenog u kontaktu sa suparnikom.

Nedeljni trijumf u ProAM konkurenciji ostvarili su Baš i Levandovski.

Druga runda Lamborgini supertrofeja 2021. zakazana je za termin 28-30. maj na Pol Rikaru.