Pavlović: Moja karijera je bila kao tobogan, ali Lamborgini me je lepo dočekao

Foto: Eugenio Clamer

Srpski automobilista Miloš Pavlović spreman je za početak nove sezone Lamborgini supertrofeja Evropa, koju ove godine započinje sa još jednim Srbinom Petrom Matićem.

Prošle godine Miloš je delio kokpit sa Meksikancem Raulom Guzmanom u Target rejsingu kao njegov instruktor, što mu je inače jedno od zaduženja u Lamborginiju.

Pre GT karijere, Pavlović je bio uspešan u jednosedima, imao je i superlicencu za Formulu 1, ali san o “najbržem cirkusu na svetu” nije ostvario.

“Moja karijera je bila kao tobogan, sa mnogo uspona i padova, ali sam veoma srećan kako sada teče”, rekao je Pavlović, koji je s trkanjem započeo u kartingu kad je imao 12 godina.

Nacionalna konkurencija: Miloš Pavlović u društvu Nemanje i Mirka Milovanovića

“Postao sam svetski šampion u kartingu 1996. godine. Tada se vozila jedna trka za tu titulu. Vodio sam sigurno manje od jednog kruga, ali to je bilo potrebno za tu vrstu trkanja.”

“Pobedio sam ispred, po mom mišljenju, tada najboljeg vozača Đorđa Pantana. U trci su bili i Dženson Baton, Džejms Kortni i Fernando Alonso. To su bila posebna vremena”, priseća se naš as.

Posle tog uspeha, Miloš se preselio u Englesku, gde je seo u Formulu Voksol.

“Morao sam da odlučim gde ću nastaviti karijeru, izbor je pao na Milton Kins i tamo sam ostao četiri godine”.

Taj potez omogućio je Srbinu da se trka na najvišem nivou. Posle osvajanja titule u Italijanskoj Formuli 3, prešao je u Nisan svetsku seriju 2003, gde je sezonu završio kao treći. Dve godine kasnije takmičenje je postalo Svetska Reno serija, pa je to bila Pavlovićev sledeći korak.

“Veoma često nisam imao dovoljan budžet da se trkam, ali sam nekako uspevao. Dok sam bio u Engleskoj uspevao sam da obezbedim približno polovinu novca za sezonu, pa je tako bilo i u Reno seriji 2005. Ponekad sam se pitao odakle mi hrabrosti za sve to, ali su svejedno to bile lepe godine”, nastavlja Pavlović, koji nikako nije uspeo da obezbedi budžet za Formulu 1.

Međutim, prilika se ukazala sa Lamborginijem, koji ga je regrutovao 2011. godine. Od tada do danas Miloš je ostao veran kući iz Sant’Agate Bolonjeze, ali i brz i konkurentan.

Foto Speedy

Osvojio je titulu Lamborgini supertrofeo u Evropi 2014. i tako krunisao svoju GT karijeru, a i danas je veliki promoter ove kategorije, posebno među mladim vozačima.

“Lamborgini me je lepo dočekao. Radim za platu, ali mi je žao što nikad nisam postao fabrički vozač. Lamborgini supertrofeo je fantastična serija, koja mnogo nudi mladim vozačima koji priželjkuju GT karijeru”, završava Miloš.

Sezona Lamborgini Supertrofea Evropa startuje ovog vikenda, a pred Pavlovićem je novi izazov, nova ekipa i novi timski kolega.

Auto će servisirati Bonaldi motorsport, a kokpit će deliti sa Petrom Matićem, vlasnikom firme MPC.

Srpska ekipa voziće “lamborgini hurakan super trofeo evo” sa V10 motorom i 620 KS, a u ovom sastavu u seriji će debitovati na Nacionalnom autodromu Monca tokom dolazećeg vikenda.