Pavlović: Naš sport je predivan, ali ponekad ume da bude i opasan

Foto Speedy

Kako smo već ranije izvestili, “lamborgini hurakan” srpsko-meksičke posade Miloš Pavlović – Raul Guzman demoliran je u teškom udesu na subotnjoj trci runde Lamborgini supertrofeja na Spa-Frankoršampu.

Za volanom automobila bio je Guzman, koji je završio u ogradi posle kontakta s “hurakanom” Kevina Đilardonija, a u incidentu je učestvovao i Džoni Čekoto.

Sve se to dogodilo na pravcu između krivina La surs i O ruž, 15 minuta pre predviđenog završetka 50-minutnog sprinta.

Čekoto je iz svog “lamborginija” izašao nepovređen, Đilardoni je nastavio učešće u trci koja je ubrzo prekinuta, a Guzman je prebačen u medicinski centar na stazi. Tu je ustanovljen prelom leve potkolenice, pa je Meksikanac prosleđen u bolnicu u Liježu.

Kako automobili nisu prešli 75% distance, dodeljivana je polovina bodova. Provizorni rezultati smestili su Guzmana, Đilardonija i Čekota na apsolutne pozicije 6, 7 i 8, odnosno na četvrto, peto i šesto mesto u Pro kategoriji.

Međutim, posle trke je dvojac Čekoto-Lidi diskvalifikovan, a posada Guzman-Pavlović kažnjena je dodatkom 10 sekundi zbog svoje uloge u incidentu i tako je “hurakan” #41 ispao iz poretka prvih 10.

Pavlović je komentarisao traumatični vikend na Spa-Frankoršampu: “Ovde u Belgiji stvari nisu bile povoljne za mene i moj tim. Nažalost, u drugoj trci smo imali jedan veliki incident koji je ozbiljno kompromitovao naše šanse u borbi za osvajanje titule.”

“Ali to u suštini više nije bitno, s obzirom da je incident bio toliko veliki da su sve naše misli u ovom trenutku sa Raulom.”

“Dobili smo informacije iz bolnice da je on u suštini OK, da nema ozbiljnije povrede i to je jedino bitno u ovom trenutku. Posle svega šta se dogodilo, jedva čekam da vidim svog kolegu i razgovaram sa njim.”

“Naš sport je zaista predivan, ali ponekad ume da bude i veoma opasan”, završio je Pavlović.

Evropski Lamborgini supertrofeo završava se rundom na Pol Rikaru u terminu od 13. do 15. novembra. U Pro poretku vodi Đilardoni koji ima 7,5 bodova više od Dina Stounmena.