Pavlović: Za nama je teška godina, nadam se da ću u 2021. postići više

Foto Speedy

Srpski automobilista Miloš Pavlović i njegov timski kolega Meksikanac Raul Guzman stigli su do novih bodova u poslednjoj trci sezone Lamborgini supertrofeja voženoj ovog prepodneva na stazi Pol Rikar u Francuskoj.

Posada Pavlović/Guzman startovala je sa sedme pozicije, a prvi za upravljačem „hurakana ST evo“ #41 bio je Meksikanac, koji je do odlaska na zamenu vozača i pneumatika uspeo da napreduje jedno mesto.

Po preuzimanju kokpita, Pavlović je kasnio preko 10 sekundi za vodećom grupom, ali je u drugoj fazi trke, a posebno u njenom finišu, uhvatio priključak sa liderima i krug pre kraja stigao je do treće pozicije.

Ipak, Srbin je mesto na podijumu izgubio na ulasku u poslednji krug, posle sitnije greške koja ga je koštala dva mesta. Svejedno, osvojeni bodovi su važni za tandem Target rejsinga koji je njima prekinuo seriju negativnih rezultata kojima je obilovala njihova druga polusezona u najbržoj monomarka seriji na svetu.

“Ovo je definitvno bila jedna jako teška godina za mene i moj tim i konačni plasman nije ono šta smo želeli da postignemo”, kazao je Miloš.

“Tokom sezone bilo je frustrirajuće zato što automobil nije reagovao na promene onako kako to obično biva i trebalo nam je jako puno vremena da, u suštini, razumemo gde je bio problem. Na kraju smo uspeli da podesimo stvari onako kako to meni i mom timskom kolegi odgovara i mislim da je to bilo moguće videti na drugoj trci na Pol Rikaru.”

“Nažalost, nismo se popeli na podijum zbog moje prve i jedine greške koju sam napravio tokom ove sezone. Izgubio sam kontrolu u prvoj krivini poslednjeg kruga i tako izgubio i dve pozicije.”

“U svakom slučaju, ponosan sam na ono šta sam postigao ove godine s obzirom na sve poteškoće i zadovoljan što sam se vratio na pun trkački angažman, pa se nadam da ću sad uspeti da iskoristim ovaj momenat da napredujem i postignem još više u sledećoj, 2021. godini.”

Osvajač Lamborgini supertrofeja 2020. u Pro klasi je Britanac Din Stounmen, vozač ekipe Bonaldi. Bivšem šampionu Formule 2, je druga pozicija na današnjoj trci u Francuskoj bila dovoljna za trijumf u generalnom plasmanu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*