Pavlovićev kolega Guzman polomio nogu u udesu na Spa-Frankoršampu

Raul Guzman, timski kolega i partner Miloša Pavlovića u “hurakanu” #41 doživeo je težak udes i prelom noge u drugoj trci Lamborgini supertrofeja na Spa-Frankoršampu.

Boreći se za šesto mesto, u trojnom paralelnom sprintu od ukosnice La surs ka krivini O ruž, naporedo su vozili Džoni Čekoto na unutrašnjoj, Guzman na spoljnoj strani piste i lider serije Kevin Đilardoni u sendviču između njih.

Guzman se pomerio ka Đilardoniju, ovaj je dotakao Čekota, a zatim su i Guzman i Čekoto lansirani u čeličnu ogradu s leve strane piste.

Sudar se dogodio 15 minuta pre predviđenog završetka 50-minutnog sprinta koji je zbog karambola prekinut i nije nastavljan.

U udesu je najgore prošao Guzman.

Njemu je u medicinskom centru staze dijagnostikovan prelom leve potkolenice, potom je prebačen u bolnicu u obližnjem Liježu, gde ga očekuju i pregled i skeniranje leđa i kičmenog stuba.

Đilardoni i Čekoto nisu povređeni.

Za pobednika drugog sprinta proglašen je Juki Nemoto ispred Andžeja Levandovskog (obojica iz Pro-Am klase). Treći na cilju, a prvi među Pro vozačima bio je Din Stounmen.

Guzman, Đilardoni i Čekoto klasifikovani su od šestog do osmog mesta apsolutno, odnosno kao četvrti, peti i šesti među Pro pilotima.

U opisanom udesu je u značajnoj dužini oštećena i barijera na spoljnoj strani staze na sekciji posle ukosnice. Neophodne popravke ograde odložile su start glavnog događaja vikenda, trke 24 sata Spa.

1 Comment

  1. Нажалост, иако ни крив ни дужа, Гузман је, а и Милош, кажњен са 10 секунди због учешћа у судару, тако да су и један и други изистали из првих 10, немају ни један бод. Чекото и Ђиралдани су дисквалификовани.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*