Pečito Lopes za Serbiaring: Uz pravu ponudu, moguće je da se vratim turing trkama

Boravak na desetoj rundi šampionata Formule E iskoristili smo da razgovaramo sa trostrukim turing šampionom sveta, Hoseom Marijom Lopesom.

Argentinac u Formuli E nastupa za ekipu Dragon, pod upravom Džeja Penskea, u prvih 10 trka ima upisana samo tri poena i nalazi se na 21. mestu u generalnom.

Od Pečita smo saznali šta misli o TCR konceptu i da li postoje planovi da se vrati u turing trke.

Kao trostruki turing šampion sveta, kakvo mišljenje imaš o TCR  konceptu?

“U poređenju sa pravilima TC1, automobili su mnogo sporiji, ali na kraju krajeva kada pogledate startnu listu, mnogo vozača i automobila je na stazi. Postaje sve konkurentnije, što mislim da je dobro za šampionat.”

Da li postoje planovi da se vratiš na turing scenu?

“Nikad se ne zna. Videćemo. Zavisi od toga da li ću nastaviti da se takmičim u Formuli E. Ako se ovde ne budem više trkao, namera mi je da se vratim na mesto gde znam kako stvari funkcionišu. Tamo sam bio uspešan i imam mnogo prijatelja. Uz pravu ponudu koja mi se dopadne, sve je moguće.”

Tvoji zemljaci, Gerijeri i Đirolami imaju odlične rezultate. Šta misliš o njihovim uspesima?

“Uvek sam govorio da je turing u Argentini jako konkurentan, vozači su na visokom nivou. Đirolami je tamo bio dvostruki šampion, dobar je vozač. Delili smo garažu, veoma je inteligentan, dobar je u podešavanju automobila, tako da nisam iznenađen onim što pokazuje.”

“Esteban takođe – imao je veoma dobru karijeru u jednosedima, turing u Argentini verovatno nije bio ono što je očekivao. On je takođe veoma dobar vozač. Njih dvojica imaju jedan od najboljih automobila na stazi, postižu ono što zaslužuju. Drago mi je zbog njih i Argentine što možemo biti na vrhu šampionata.”