Pešović: Sigurno ne mogu da očekujem rezultate ako se trkam tri puta u dve godine

Foto Petr Fryba

Pilot “audija RS3 LMS” Rudolf Pešović učestvovao je na češkom vikendu TCR Istočna Evropa posle duge takmičarske pauze.

On je u Brnu zabeležio jedno odustajanje i jedno 10. mesto.

“Posle udesa u Belgiji 2017, ovo mi je tek treći put da sedam u auto, a poslednjih 17 meseci je bila najduža pauza. Sigurno ne mogu da očekujem rezultate ako se trkam tri puta u dve godine”, kaže Pešović za naš portal.

“Vesnić me je upozorio da je staza na autodromu grebana, zbog Moto GP, i da mnogo moram da vodim računa o gumama, ali ja sam taj savet nekako zanemario. U prva dva treninga vremena koja sam pravio su bila očajna, čak i u odnosu na one koje sam vozio 2016. u BMW S2000”.

Pešović smatra da tip staze kao što je ta u Brnu ne prašta ni jedno nepropisno kočenje.

“Kad sam izašao na stazu u prvoj trci, mislio sam da, iako startujem 15, ne mogu da završim ispod prvih deset, jer sam većinu rivala znao od ranije. Međutim, gadno sam se prešao. Već u drugom krugu sam izleteo, zakačio šljunak. Morao sam da odlučim ili da idem do kraja i rizikujem da mi se guma raspadne i ošteti automobil ili da jednostavno odustanem”.

Trkač iz Gornjeg Milanovca kaže da je u drugu trku ušao malo rezervisano. Cilj mu jeste bio prvih deset, ali bez rizikovanja.

“Pustio sam da se takmičari ispred mene bore, čekao sam svoju priliku. Ipak sam zakačio Adameka i opet malo oštetio gumu, a onda sam se prizvao pameti i sve naredne situacije su se nekako rešavale, pa sam kroz cilj prošao kao 10”.

“Mislim da mi je bilo potrebno još nekoliko treninga da bih osetio stazu. Čak su i neki domaći vozači imali problema da sačuvaju gume. Meni se isplatilo što sam držao umereni ritam i tako stigao na cilj”, završio je Pešović.