Porše predstavio WEC i Le Man izazivača

Poršeov adut u vrhunskoj LMP1-H kategoriji Svetskog endurans šampionata, prototip 919 hibrid, doživeo je svetsku premijeru na Ženevskom auto-salonu. Dva ovakva automobila učestvovaće na svih osam WEC rundi, a vrhunac sezone predstavlja trka 24 časa Le Mana, na kojoj će Porše nastupiti u najjačoj klasi posle šesnaest godina pauze.

919 HybridNovostvorena, revolucionarna tehnička pravila za LMP1 klasu, koja akcenat stavljaju na energetsku efikasnost, bila su ključna za razvoj Poršeovog prorotipa. „U 2014. neće najbrži auto osvojiti Svetski šampionat u trkama izdržljivosti, već će to učiniti onaj koji stigne najdalje sa definisanom količinom energije. Taj izazov proizvođači automobila moraju da savladaju. Model 919 hibrid je naša najbrža mobilna laboratorija i najkompleksniji trkački auto koji je Porše ikada izradio,“ istakao je Matijas Miler, predsednik Porše AG.

Postignuta energetska efikasnost Poršea 919 hibrid plod je brižljivo uravnoteženog koncepta, koji uključuje motor sa unutrašnjim sagorevanjem, sisteme za povraćaj energije, šasiju i transmisiju, aerodinamiku i vozačku ergonomiju.

P14_0103_a4_rgbSrce ovog hibrida predstavlja turboprehranjivani kompaktni dvolitarski benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem i 4 cilindra u V rasporedu, koji se vrti na maksimalnih 9000 o/min i oslobađa oko 500 KS.

Prototip za Le Man ima i dva sistema za povraćaj energije. Kod prvog, generator na prednjoj osovini koristi faze kočenja da pretvori kinetičku energiju u električnu. Suštinski nov jeste sistem koji „lovi“ toplotnu energiju izduvnih gasova posredstvom generatora pokretanog strujom izduvnih gasova. Za skladištenje energije iz oba sistema služe centralno postavljene litijum-jon baterije.

P14_0100_a4_rgbKada je vozaču potrebna dodatna energija, elektromotor pokreće prednju osovinu i tada 919 hibrid, privremeno, postaje auto s pogonom na sivm točkovima. Hibridni sistemi daju prototipu još oko 250 KS.

Potragu za maksimumom sportskih performansi uz maksimalnu energetsku efikasnost u Poršeu opisuju izrazom „inteligentne performanse“. Taj natpis uočljiv je na stranicama novog 919 hibrida, kao i iz ptičije perspektive.

919 Hybrid
Na stvaranju i izradi Porše 919 hibrid prototipa u razvojnom centru u Vajsahu radila je u tu svrhu formirana ekipa od preko 200 ljudi. Šef LMP1 programa Fridrih Encinger rekao je: „Za dve i po godine izgradili smo infrastrukturu, sastavili tim i ovaj izuzetno kompleksan trkački auto postavili smo na točkove. Jako poštujemo prednost trkačkog iskustva koju imaju naši konkurenti. Naš cilj u prvoj godini jednostavan je: da završavamo trke i budemo konkurentni.“

Posadu Poršea 919 hibrid sa startnim brojem 14 čine Roman Dima, Nil Jani i Mark Lib. Automobil # 20 voziće Timo Bernhard, Brendon Hartli i Mark Veber.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twenty − nine =