Potvrđena još dva imena: Monteiro vozi za Butsen Žinion, Gerijeri za Minih motorsport

Nova “honda sivik tajp R” koju izrađuje JAS motorsport dobila je prva dva trkača za Svetski kup turing automobila.

Za Butsen Žinion voziće Tijago Monteiro, dok će za Minih motorsport nastupiti Esteban Gerijeri. Oba trkača vozila su u fabričkoj ekipi Honde u Svetskom šampionatu turing automobila.

Monteiro je propustio šansu da se ovenča poslednjom WTCC titulom 2017. zbog teškog udesa koji je imao na testu tokom letnje pauze, pa nije vozio u drugoj polusezoni. Portugalac je u WTCC-u pobeđivao 11 puta i 44 puta se peo na podijum, a ovenčap se lovorima i u TCR internacionalnoj seriji na trci u Makauu.

“Drago mi je što ću ostati deo Hondine porodice. Počeli smo saradnju 2012. i mislim da smo postajali sve snažniji iz sezone u sezonu i bili u odličnoj poziciji da osvojimo obe titule dok se ja nisam povredio. Poslednjih šest meseci su za mene bili veoma teški, ali zahvaljujući neverovatnoj podršci koju sam imao sad mogu da se vratim u trkački automobil. Butsen Žinion je snažan tim, pobeđivali su TCR-u, pa jedva čekam da sednem za volan i započnem novu sezonu”, ispričao je Monteiro.

Esteban Gerijeri se pridružio Hondi na tri finalne runde WTCC sezone 2017. kao zamena za Monteira. Upečatljiv je bio u Kataru kad je osvojio pol-poziciju koju je pretočio u superiornu pobedu.

Argentinac je vozio Super TC2000 u njegovoj rodnoj zemlji, gde je i pobeđivao, a okušao se u Indi lajtu i Formuli Reno 3.5, kao i Formuli Reno Evrokupu.

“Osećam da je prošla godina u Svetkom šampionatu bila probna za mene i veoma sam srećan što ću voziti “hondu” i 2018. TCR je najbrže rastuća serija. Uzbuđen sam što ću biti deo tog programa. Imao sam nekoliko dobrih partija protiv Minihovih automobila prošle godine i siguran sam da oni mogu da pripreme veoma brzu mašinu, što me čini optimističnim u našem budućem zajedničkom poduhvatu”, rekao je Gerijeri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


six + 15 =