Pozitiv i negativ: Minih motorsport prikazao livreje svoje četiri WTCR “honde”

Sve četiri zvanične “honde sivik tajp R TCR” za Svetski kup turing automobila 2020. prijavljuje i servisira Minih motorsport.

Dva automobila voziće prošlogodišnji piloti nemačke ekipe Esteban Gerijeri i Nestor Đirolami, a drugi par “hondi” pripada novim Minihovim pulenima, Tijagu Monteiru i Atili Tašiju.

Cela operacija odvija se pod jednim krovom, ali nominalno razdvojena u dva entiteta, u timove nazvane ALL-INKL.COM Minih motorsport i ALL-INKL.DE Minih motorsport.

Ekipa iz Friderzdorfa prikazala je livreje svih svojih “sivika” za dolazeću sezonu. Vizuelno rešenje je tradicionalna prepoznatljiva “minihovska” kombinacija crnog, belog i crvenih detalja koji akcentuju sportske osobine vozila.

Dovitljiva je, međutim, ideja da “honde” budu lakirane kao “pozitiv i negativ”: crne površine na jednom paru automobila bele su na drugom. Ne samo što će oni tako biti lakši za raspoznavanje, već to istovremeno simbolizuje i zajedništvo četiri oficijelna automobila u istoj kući, ali i dve odvojene timske operacije, kako će se u poretku timova računati.

Ove takmičarske boje komentarisao je tim menadžer Dominik Grajner: “Izuzetno smo zadovoljni konačnim rezultatom i izgledom naših livreja za WTCR 2020. Želeli smo da uvedemo princip inverznog dizajna za ALL-INKL.DE Minih motorsport kako bismo imali dve veoma izražajne livreje koje istovremeno ostaju verne nasleđu kolor šema automobila Minih motorsporta. To je sigurno postignuto.”

Grajner je objasnio i sportsku i timsku filozofiju koja stoji iza ovako lakiranih automobila: “Razlike u dizajnu odraz su činjenice da svaki tim ima svoj jasan identitet, ali, iako će oba operisati odvojeno, zajedničke karakteristike tih livreja takođe predstavljaju borbeni duh i želju za uspehom koje dele obe ekipe i sva četvorica vozača.”

“Sada se više nego ikad radujemo izlasku ovih automobila na stazu i nadamo se da ćemo postići još mnogo uspeha čim bude bilo sigurno da ponovo počnemo da se trkamo.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*