Predsezonski test TCR Nemačka: “Honda” najbrža ispred četiri “hjundaija”

Foto: Gruppe C

Tokom prethodna dva dana na Ošerslebenu je održan zajednički predsezonski test ADAC TCR Nemačka i ako se može suditi po njegovim rezultatima, glavnu reč u ovoj popularnoj nacionalnoj seriji vodiće automobili s Dalekog Istoka.

Test vreme od ukupno 6 sati i 25 minuta podeljeno je u šest sesija, tri su vožene u utorak, a tri u sredu.

Osim što su “skidali rđu” nataloženu u međusezoni, vozači i timovi suočili su se sa izazovom upoznavanja novih pneumatika – Jokohama je odmenila Hankuk kao ekskluzivni isporučilac guma za TCR Nemačka.

I prvog i drugog dana na Ošerslebenu ritam zbivanja određivali su “hjundai” i “honda”. Najbolje vreme utorka postigao je prošlogodišnji viceprvak Luka Engstler, ali je on ovaj test koristio samo kao pripremu za svoj glavni sezonski program, a to nije šampionat Nemačke, već TCR Evropa.

Osim Hjundai tima Engstler, za koji voze prošlogodišnji ruki šampion Maks Hese i Teo Koako, čast južnokorejske marke vrlo su uspešno branile i timske kolege iz HP rejsinga, branilac titule Harald Pročik i pridošlica u ekipu Lukas Niderčajder. Obojica ove sezone prvi put voze “i30 N TCR”.

Glavni adut Honde bio je Majk Halder, vicešampion serije 2017. Njegova sestra Mišel prošle godine je vozila “kupru”, a ove sezone se takođe takmiči u japanskom automobilu.

Finac Anti Buri bio je jedini vozač “audija” koji je na pojedinim sesijama uspevao da zabeleži top 5 vremena, za “kupru” je tu ulogu u dva navrata odigrao Švajcarac Žilijen Apoteloz, a Sebastijan Štajbel učinio je isto za brend Folksvagen.

U sredu su svi top 3 rezultati bili domen vozača “hjundaija” i “honde”, da bi na poslednjoj, šestoj sesiji Halder izvezao i apsolutno najbrži krug testa od 1:30.703.

TCR Nemačka test, kombinovana najbolja vremena, utorak i sreda

  1. Majk Halder (honda sivik tajp R TCR) 1:30,703
  2. Luka Engstler (hjundai i30 N TCR) 1:30,795
  3. Harald Pročik (hjundai i30 N TCR) 1:31,013
  4. Teo Koako (hjundai i30 N TCR) 1:31,117
  5. Lukas Niederčajder (hjundai i30 N TCR) 1:31,601

“Vreme je da se konačno krene. Testovima sam zaista zadovoljan, ali još ima prostora za napredak”, komentarisao je Halder, koji se trka za Hondu Saksonija. “Vremena ostalih me ne zanimaju toliko, jer se nikad ne zna ko kakav setap vozi. Posmatramo samo sebe i izvodimo naš program. A ko je zaista napred, to ćemo videti tek na početku sezone, na treningu ili na kvalifikacijama.”

Foto: Gruppe C

Šampion iz Austrije, 43-godišnji Pročik izgubio je prve dve ture vožnji u sredu zbog kontakta s Engstlerom i tehničkog problema. Naslov je osvojio vozeći “opel”, a u međusezoni je ceo svoj HP rejsing preveo na južnokorejsku tehniku. Testove je završio sa ukupno trećim vremenom, a zbivanjima je bio tek uslovno zadvoljan: “Daleko od toga da sve funkcioniše kako treba, ali ovi testovi i postoje da skupljamo saznanja i da podešavamo ceo paket.”

Pročikov novi timski kolega Niderčajder, takođe Austrijanac, na Ošerslebenu je imao apsolutno peto vreme. Utiske sa testa opisao je ovako. “Uvek je teško reći gde ste kada na raspolaganju imate nov materijal, ali je osećaj dobar. Drugog test dana smo proigravali različite stvar, brze, kvalifikacione krugove i duže ture vožnje, simulaciju trka. Sve se lepo uklopilo i mnogo se radujem početku sezone.”

Ruki šampion 2018, 17-godišnji Maks Hese prvi put je vozio “hjundai” i primetio je sledeće: “Prvi put testiram ovaj auto, otud sam bio i pomalo iznenađen kako sve ide dobro od samog početka. Meni je super što smo imali ovoliko vremena za probe na stazi. Ošesleben mi se dopada, naročito varijanta koju smo vozili, jer ja volim brze krivine!”

Najjači utisak 19-godišnje Mišel Halder bio je prelazak s “kupre” na “hondu”, po njenom mišljenju dobro izveden: “Bilo je vrlo zabavno i test dani su nam prošli dobro. Hjundai deluje kao jako, jako brz automobil, ali možemo da držimo njegov tempo. Mnogo šta smo probali i testirali. Od guma mnogo zavisi, ali to je već deo procesa navikavanja. Još imamo vremena da pronađemo idealna podešavanja za početak sezone.”

Četvrta sezona TCR Nemačka startuje 26. aprila, takođe na Ošerslebenu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eight − 6 =