Predstavljene tehničke karakteristike Gen3 Superautomobila, u seriju 2022. ulazi “kamaro”

Organizator Australijskog šampionata superautomobila iskoristio je poslednju rundu tekuće sezone, Bathurst 1000, da otkrije tehničke detalje treće generacije vozila koja će se od 2022. godine takmčiti na stazama ove serije.

Formalno, ime koncepta je Gen3 i u pratećim crtežima primenjen je na “ford mustang” i “ševrolet kamaro”, koji će se sigurno trkati u 2022.

Koncept je izradio komitet sačinjen od predstavnika organizatora i timova DJR Penske, Tripl ejt rejs inženjering, Tikford rejsing, Bred Džons rejsing i Vokinšo Andreti rejsing.

Ciljevi prelaska s druge na treću generaciju su trojaki: povećana relevantnost u odnosu na auto-industriju, smanjenje troškova takmičenja i bolje trkanje.

Organizator nova tehnička pravila najavljuje kao evoluciju postojećih, zasnovanih na vozilima s V8 motorima, motorom napred i pogonom pozadi.

Kako se pretpostavljalo i najavljivalo, temelj kategorije ubuduće će predstavljati kupei sa dvoja vrata. Postignut je dogovor sa Dženeral motorsom koji je dao licencu da se njegov model “kamaro” takmiči kao zamena za “holden komodor”, dok će “ford mustang” uz fabričku podršku doživeti transformaciju u Gen3 automobil.

Na scenu će stupiti nova standardizovana šasija, manja od aktuelne, kako bi se proširio izbor modela koji mogu da se takmiče.

Svi Gen3 automobili moraće da imaju iste dimenzije ključnih elemenata karoserije – vrata, krova, haube i prozora – kao serijski modeli na kojima su zasnovani.

Zaštitni kavez snižen je za 100 milimetara, trag točkova je za isto toliko proširen jer se veruje da su ove dimenzije podesnije da predstavljaju kupe automobile od sada aktuelnih.

Sličnosti sa serijskim automobilima pomažu značajna redukcija aerodinamike (izvedena u cilju boljeg trkanja) i vidno smanjena zadnja krila (čiji je prikaz na crtežu samo ilustrativne prirode). Aeropotisak koji stvaraju Gen3 automobili biće smanjen za 200 kg, što je više od polovine sadašnje vrednosti.

Na osnovu tih parametara, Danlop će razviti nove standardizovane pneumatike za šampionat.

U cilju uštede, predviđen je veći broj standardizovanih komponenti, neke od njih će moći da se nabavljaju od organizatora, druge će ekipe moći same da izrađuju. Generalno, cena nabavke automobile i operativni troškovi treba da budu 30 do 40% niži od postojećih.

Namera je da se timovi manje oslanjaju na inženjerstvo i sakupljene podatke, a više na veštinu vozača, što takođe smanjuje troškove učešća.

Motori zasad ostaju V8 konfiguracije, ali im je snaga snižena na oko 600 KS pri 7.500 o/min. Međutim, i automobili će biti 100 kilograma lakši od onih Gen2, pa će odnos snage i težine ostati u principu nepromenjen.

Organizator razmatra mogućnost da ponudi “generički” motor (kao što radi TOCA u BTCC) kako bi potencijalno zainteresovanim proizvođačima i markama olakšao ulazak u kategoriju.

Tehnički detalji V8 agregata tek treba da budu potvrđeni, ali ciljevi su produžetak radnog veka, smanjenje potrošnje i ostavljanje mogućnosti da i motori drugačije konfiguracije budu konkurentni.

Takođe, Gen3 šasija označena je kao “spremna za hibrid”, što će u budućnosti otvoriti mogućnost za uvođenje ove tehnologije u šampionat.

Najavljeno je povećanje kapaciteta rezervoara za gorivo.

I prednje i zadnje vešanje biće standardizovani, a transaksl, standardizovani amortizeri i arhitektura zadnjeg (nezavisnog) vešanja biće preneti sa sadašnjih automobila.

Test prvog Gen3 prototipa očekuje se u prvoj polovini 2021. godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*