Prikazana “alfa romeo đulijeta” za BTCC 2018.

Ekipa HMS rejsing otkrila je “alfa romeo đulijetu” u kojoj će njen vozač Rob Ostin nastupati tokom sezone Britanskog turing šampionata 2018.

BTCC “đulijeta” prvi put je javno prikazana u četvrtak, 11. januara, na jednom od štandova Autosport međunarodnog salona u Birmingemu.

Poduhvat je najavljen prošlog septembra, ima karakter privatničkog i nezavisnog, a podržava ga mreža Alfa Romeo dilera u Velikoj Britaniji.

On označava povratak italijanske marke u BTCC posle decenijske pauze.

“Ponosni smo što konačno prikazujemo novu “alfu”, kazao je Ostin, osvajač tri BTCC trke, od kojih je poslednja bila na Brends Heču 2017.

“Svi su u ekipi uložili ogroman trud da se projekat drži zacrtanih rokova, uz ogromnu pažnju posvećenu detaljima. Ova “alfa” je rezultat velikog rada i strasti velikog broja ljudi, kao i naših sponzora. Imali smo mnogo vremena da razvijemo ovaj auto i sebi pružimo najbolju moguću šansu da sezonu 2018. otvorimo onako kako smo završili 2017.”

“Imamo prelep BTCC auto, on na papiru deluje kao značajan iskorak u odnosu na prethodni. Imamo podršku fantastičnih partnera i vratili smo legendarni brend u vrhunsku kategoriju britanskog auto-sporta. A tek je 11. januar!”

“Ovo je najvažnija sezona moje 27-godišnje karijere i ne mogu da vam opišem koliko sam uzbuđen, motivisan i odlučan”, poručio je Rob Ostin, koji je prošle godine vozio “tojotu avensis”.

HMS rejsing je novo ime za tim koji se do ove godine zvao Hendi motorsport. Postavu predvodi bivši BTCC trkač Sajmon Belčer, koji je uoči 2016. prestao da se takmiči kako bi se u svojstvu rukovodioca posvetio napretku ekipe.

“Veoma je dirljivo kada vidite reakciju ljudi na “alfa romeo” koji smo sami projektovali i izradili od nule. Ja sam napustio vozačko BTCC sedište kako bih više vremena mogao da provodim nadgledajući napredak ekipe, a zatim i razvoj ovakvog briljantnog automobila.”

“Naši inženjeri i ostatak ekipe izveli su neverovatan posao, ponosan sam na ono što smo učinili. Međutim, divan auto predstavlja samo deo priče, sad moramo da ga učinimo pobednikom!”

“Đulijeti” u tom cilju sleduju intenzivni predsezonski testovi, a BTCC 2018. otvoriće runda na Brends Heču 7. i 8. aprila.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × one =