Princ Filip 2017. vozi Švedski GT za Polstar Cijan rejsing

Princ Karl Filip Bernadot nastupiće 2017. godine sa Polstar Cijan rejsingom u novom trkačkom programu endurans serije Švedski GT.

“Zadovoljan sam što nastavljam da se trkam u Švedskoj sa Polstar Cijan rejsingom, jer je protekle četiri sezone bilo živopisno i blagorodno. Ranije sam se trkao u švedskom GT-u i to je serija u kojoj uživam”, rekao je princ.

Švedski GT će se voziti u okviru Skandinavskog turing prvenstva na pet vikenda, a Filip Bernadot će voziti “volvo S60 polstar” u najjačoj GTA klasi.

Poslednji put kad se član švedske kraljevsek porodice trkao u GT-u bilo je 2012, a tada je vozio GTB klasu i bio četvrti u generalnom plasmanu, što je i njegov najbolji rezultat u trkačkoj karijeri.

“Švedski GT je dobro rešenje za nas da održimo naše aktivnosti u auto-sportu na domaćem tržištu”, rekao je Aleksandar Murdževski, šef sportskog odeljenja Polstara. “Novi format endurans takmičenja znači novi izazov za princa Filipa, a tim će se prilagoditi jer ima puno poverenje u njega”.

Ovaj prelazak u GT rezultat je promene regulativa u klasama za STCC. Organizator je prihvatio sugestiju da osnuje ovo takmičenje zbog velikog interesovanja trkača da nastave trkanje po starim specifikacijama.

“Drago nam je što će Polstar Cijan rejsing učestvovati u Švedskom GT-u. Pravila smo osmislili zajedno sa timovima, a takmičenje je postavljeno kao nekolicina svetskih šampionata za koja su automobili originalno konstruisani. Ovo će dodati uzbuđenja u Švedskom GT-u koji će nastaviti da bude važan deo STCC vikenda”, ispričao je Jonas Lundin, direktor STCC AB.

Švedski GT imaće dve trke izdržljivosti po vikendu, a princ Karl Filip će dobiti i timskog kolegu, o čijem angažmanu će Polstar naknadno doneti odluku.

Takmičenje počinje 4. maja na Knutstorpu, vozi se Falkenberg (7 – 9. jul), Anderstorp (1 -3. septembar), Mantorp park (14 – 16. septembar), dok će mesto održavanja junske rudne biti naknadno potvrđeno.