Priol: Katsburgov potez je bio najnesportskiji manevar koji sam u životu video

Photo Florent Gooden / DPPI

Vozač Cijan rejsinga Ted Bjerk najbolje je plasirani vozač švedske ekipe u prvoj trci japanske runde Svetskog kupa turing automobila.

On je kroz cilj prošao kao četvrti, Ivan Miler je bio 11, Jan Erlaher 12, dok je Endi Priol imao udes sa Nikijem Katsburgom u finišu trke, pa je završio u zidu od guma.

“Znali smo da će biti veoma teško nadoknaditi pozicije, pa je napredak od šestog do četvrtog mesta nešto čime sam zadovoljan. Moja strategija je bila da se održim pri vrhu, odvezem pametnu trku i osvojim što je više moguće bodova i to sam ostvario”, rekao je Bjerk.

Četvorostruki prvak sveta Iva Miler je bio trkač sa najvećom nadoknadom pozicija tokom trke 1 – čak 14.

“Nije bilo loše, posebno kad se uzme u obzir konfiguracija staze. Nekad izaberete pravu putanju, nekad lošu, a ja sam ovog puta dobro odabrao. Prvi krug mi je bio zaista dobar, mnogo konkurenata sam pretekao. Nadam se da ćemo se još unaprediti do sutra”, ispričao je Miler.

Njegov sestrić Jan Erlaher startovao je 13, a trku je završio na 12. poziciji.

“Imao sam dobar start i izbegao haos u prvom krugu. Trka je bila teška za gume, ali sam uspeo da osvojim nešto bodova, što nije tako loše”, dodao je Erlaher.

Situacija koja se odvijala iza njihovih leđa bila je sve samo ne sportska. Mihelis je propustio Katsburga, koji je udario u Priola. Britanac je udario u ogradu i teško oštetio auto.

“Njihova zamena pozicija je bila namerna, da bi me sklonio sa staze. To je bio najnesportskiji manevar koji sam u životu video. Koristio je svoj auto kao oružje, to je veoma opasno”, besan je bio Priol.

“Kao fabrički vozač on ne bi trebalo da radi takve stvari jer to nije dobar primer mladima. Da sam ubio sudiju, da sam se povredio, ili da sam bočno udario Jana Erlahera, ko zna šta je takvo ponašanje moglo da izazove. Mislim da bi Katsburg momentalno trebalo da bude izbačen iz šampionata do kraja sezone.”

Posle prve trke na Suzuki, Gerijeri se vratio na vodeću poziciju u generalnom plasmanu, ispred Mihelisa i Milera. Japanska runda se nastavlja u noći između subote i nedelje, a prenos trke 2 je na Eurosportu od 3 sata.

1 Comment

  1. Priol i na ovoj i na prošloj trci ne vozi svoju trku nego koči Milerove konkurente. Ako je neko nesportski vozio to je onda on.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


17 − 14 =