Pročiku ulazi u finale TCR Nemačka sa pol-pozicije ispred Engstlera i Haldera

Foto: Gruppe C Photography

Vozač “opel astre“ Harald Pročik osvojio je pol-poziciju za prvu trku finalnog vikenda TCR Nemačka, koji se vozi na Hokenhajmu.

Austrijanac je na mokroj stazi sa vremenom 2:03.473 za šest desetinki (+0.631) bio brži od Luke Engstlera u “hjundaiju“, dok se na trećem mestu sa dodatne dve stotinke zaostatak u odnosu na Engstlera našao Majk Halder u “hondi“.

To znači da će tri od četiri glavna konkurenta za titulu startovati sa prve tri pozicije, dok je Nils Langefeld u “audiju” uspeo da izveze tek osmo vreme.

Tokom dana su vožena i dva treninga, na prvom je najbrži bio Majk Halder, dok je na drugom ta čast pripala Džastinu Hojsermanu u “golfu“.

Što se kvalifikacija tiče, u prvom delu najbrži je bio Halder, a najneprijatnije izneneđenje je priredio Teo Koako u “hjundaiju“, koji se kvalifikovao kao 14, a za timskim kolegom Engstlerom je zaostajao sekund i dve desetinke.

U drugom delu sesije Halder je provizorno držao pol-poziciju, da bi ga na sredini kvalifikacija Engstler pomerio na drugo mesto.

Samo trenutak kasnije Pročik je odličnim krugom pomerio Engstlera i Haldera na pozicije dva i tri. Maks Hese u “audiju“ se kvalifikovao kao četvrti, dok je Bendžamin Lojhter u “folksvagenu“ bio peti.

Paskal Iberle u “kupri“ je bio šesti, Luk Vankmiler u “opelu“ sedmi, a Nils Langefeld u “audiju“ je postavio osmo vreme.

Jusi Kusiniemi u “golfu“ je osvojio deveto mesto, dok je 10. mesto i pol-pozicija za drugu trku pripala Oliveru Holdeneru u “kupri“.

Prva trka TCR Nemačke je na programu sutra u 12.10.