Prodrajv rejsing Australija postaje Tikford rejsing

Od 2018. u startnoj listi australijskih Superautomobila postojaće ekipa Tikford rejsing, što je novi naziv za tim koji smo dosad poznavali kao Prodrajv.

Promena imena izvedena je kako bi se takmičarska ekipa koja se takmiči s “fordovima” bliže povezala sa sestrinskom kompanijom Tikford, koja se bavi personalizacijom Fordovih automobila i podizanjem njihovih performansi.

Tikford rejsing dogodine nastupa u već utvrđenoj četvoročlanoj postavi i sa nepromenjenim personalom u timu. Celosezonski vozački kvartet čine bivši šampion Superautomobila 2015. Mark Vinterbotom, osvajač Bathursta 1000 Čez Mostert, kao i pobednici ovogodišnje trke Sendaun 500 Kameron Voters i Riči Stanavej, s kojim je ugovor nedavno potpisan.

Direktor Tikforda Rod Neš istakao je da je promena naziva ključni potez u stvaranju ubedljivijeg identiteta brenda: “Već neko vreme smo razmatrali mogućnost promene imena ekipe i drago mi je što ćemo nastupati pod imenom Tikford rejsing od 2018. nadalje. Promena stvara čvrstu vezu između našeg brzorastućeg posla s performantnim automobilima i našeg trkačkog odseka. A novi logo garantuje vrlo upadljiv identitet brenda na pisti i na ulicama.”

“Bili smo svesni toga kako bi naši navijači mogli da prihvate još jednu promenu imena kad se uzme u obzir koliko smo uspeha imali pod nazivom Prodrajv rejsing Australija. Zadržali smo iste vozače i personal koji su nas učinili tako uspešnim. Voleo bih da mislim da je ovo pobednička kombinacija za sve.”

“Postarali smo se da naš novi logo zadrži plavu boju, jer znamo da je navijači vole i da žele da je vide. Ona je i stalna veza s našom prošlošću i onime što predstavljamo,” objasnio je Neš.

U ekipi kažu da je dosadašnja struktura, uz paralelno postojanje naziva Prodrajv rejsing i Tikford, delovala zbunjujuće i da nije bilo uočljivo kako su dve firme povezane i šta jedna drugoj znače.

Novo stanje daje i nove poslovne mogućnosti, pa u Tikfordu kažu da sada mogu da stvaraju posebne edicije automobila koje bi potpisivao Tikford rejsing. Jedan takav auto bio je specijalni “mustang”, koji su ove godine u ograničenom tiražu kreirali u znak sećanja na dvostruku pobedu “forda” na Bathurstu 1000 1977.

Taj model od 727 KS i 820 Nm obrtnig momenta simbol je onoga što kuća namerava da čini i dalje: da na osnovu svog trkačkog iskustva poboljšava performanse putničkih automobila i da to radi sveobuhvatnije nego dosad.

Iako s novim imenom i identitetom, ekipa u svoju aktivu prenosi sve rezultate dosadašnjih entiteta Ford performans rejsing i Prodrajv rejsing Australija, pa u bilansu uoči 2018. ima 63 pobede, 66 pol-pozicija i 187 podijuma.