Proizveden stoti “audi RS 3 LMS”!

Predstavljen krajem septembra 2016, “audi RS 3 LMS” još nema ni godinu dana, ali već proslavlja svoj prvi jubilej u proizvodnom ciklusu.

U julu je klijentsko odeljenje Audi sporta proizvelo stoti primerak automobila od 350 KS

Proizvodnja se odvija u okviru kapaciteta cele VAG grupe, koja u Martorelu u Španiji sklapa sve TCR trkačke automobile svojih brendova Seat, Folksvagen i Audi.

“Već u debitantskoj sezoni, isporučili smo 90 primeraka našeg trkačkog automobila klijentima širom sveta i dobili smo narudžbe sve do stotog modela. Ponosni smo na to što je naš ulazni model u svet turing trkanja prošao tako dobro i što je već tako značajan stub u našoj gami. Zahvaljujem se kolegama u Španiji na odlično obavljenom poslu u izradi našeg trkačkog auta”, kazao je Kris Rajnke, šef klijentskog odseka Audi sporta.

Prema podacima nemačkog proizvođača, od januara ove godine, klijentski timovi nastupili su s “audijem” na 117 trka na tri kontinenta, u Americi, Evropi i Aziji.

Osvojili su 69 podijuma, uključujući 24 pobede na sprint trkama, kao i endurans nastupima od 12 i 24 sata.

Trinaest zasebnih serija osnovano je samo za automobile TCR kategorije, dok još šest prvenstava na krugu za njih ima otvorene klase. TCR automobili mogu da nastupaju i na brdskim trkama, gde je brend Audi takođe prisutan.