Promenjen kalendar TCR Istočna Evropa: otpala Austrija, dva puta se vozi u Slovačkoj

Kalendar TCR šampionata Istočne Evrope 2021. izmenjen je zbog odluke austrijskog promotera da otkaže rundu na Red bul ringu.

Razlog su, naravno, ograničenja izavana pandemijom korona virusa.

Prema izvornom rasporedu, karavan regionalnog takmičenja trebalo je da gostuje na štajerskoj pisti u terminu od 21. do 23. maja, u sklopu svog drugog trkačkog vikenda.

Organizator serije je reagovao i zakazao zamensku rundu na Slovakija ringu od 7. do 9. maja, kada se na pisti kraj Bratislave već vozi takmičarski vikend TCR Evropa. To znači da će šampionat koji promoviše dr Jozef Krenek ove godine dva puta posetiti Slovačku.

“Žao nam je što je runda na Red bul ringu morala da bude otkazana. Do poslednjeg momenta smo pokušavali da nađemo alternativu s drugim promoterom, ali uprkos svim našim i naporima Red bul ringa to nije bilo moguće”, objasnio je dr Krenek.

“Nismo mogli da propustimo opciju da se zajedno sa TCR Evropa trkamo na Slovakija ringu, drago nam je i počastvovani smo što ćemo biti deo tog programa.”

Svi ostali datumi i autodromi su potvrđeni, pa će istočnoevropsko prvenstvo početi za deset dana na Hungaroringu.

Na rasporedu su ostali i Poznanj, Grobnik, prvobitno zakazana avgustovska runda na Slovakija ringu, te automotodrom Brno, na kom sezona treba da se završi.

Boje Srbije u TCR prvenstvu Istočne Evrope ove godine sigurno brani Milovan Vesnić sa nedavno nabavljenim “audijem RS 3 LMS” prve generacije, dok aktuelni šampion serije Dušan Borković još nije objavio svoje planove.

TCR Istočna Evropa 2021 – izmenjeni kalendar

16/18. april – Hungaroring

7/9. maj – Slovakija ring

11/13. jun – Poznanj

23/25. jul – Grobnik

20/22. avgust – Slovakija ring

3/5. septembar – Brno