Proradio i Dudukalo, osvojio drugi sprint u Nižnjem Novgorodu

Aleksej Dudukalo je pobednik druge trke druge runde TCR Rusija vožene na stazi Nring.

Vozač Lukoil “audija“ upisao je prvi trijumf u sezoni, a na cilj je stigao ispred aktuelnog prvaka Dmitrija Bragina u “hjundaiju“ i Lava Tolkačova u “kupri“.

Na startu je Dudukalo zadržao prvo mesto, dok se Bragin sa petog probio na treće, iza Tolkačova. Iza njih je došlo do kontakta između Ibrahima Ahmadova u “golfu“ i Kirila Ladigina u “ladi“. Oba vozača su nastavila trku, ali su morali do boksa po nove pneumatike.

U drugom krugu Bragin je savladao Tolkačova i popeo se na drugo mesto, dok je u sledećem došlo do kontakta između Klima Gavrilova u “audiju“ i Andreja Maslenjikova u “kupri“. Obojica su sleteli sa staze, a Gavrilov je morao do boksa da zameni probušen pneumatik.

U četvrtom krugu na Ahmadovljevom “folksvagenu“ je stradalo oslanjanje, pa je vozač tima Ahmat morao da odustane.

U isto vreme je otpočela borba za šesto mesto između Mihaila Mitjajeva u “seatu“, Ivana Lukaševiča u “hjundaiju“, Ivana Čubarova u “leonu“, Grigorija Burluckog u “golfu“ i Mihaila Gračova u “ladi“, koji su ubrzo stigli i četvrtoplasiranog Timura Šigabutdinova u “audiju“.

To je potrajalo do 15. kruga, kada je u pokušaju da pretekne Lukaševiča, Čubarov kasno kočio i udario u “audi“ Šigabutdinova. Epilog ovog sudara je odustajanje oba vozača i izlazak sigurnosnog vozila na stazu.

Dva kruga kasnije, trka je nastavljena, Lukaševič je pokušao da se popne na treće mesto ispred Tolkačova, ali je njegov neuspešan pokušaj iskoristio Burlucki da obiđe vozača “hjundaija“.

Samo dva kruga pre kraja na stazu je ponovo izašlo sigurnosno vozilo.

Maslenjikov je u prvoj krivini pretekao Gračova, ali se fabrički vozač “lade“ nije predavao, pa je u sledećoj krivini pokušao da povrati poziciju. Došlo do kontakta, posle kog je Gračov završio u zidu od guma.

Oštećena “vesta“ nije sklonjena do kraja trke, pa su takmičari imali samo jednu krivinu da se trkaju. Tu nije bilo nikakvih preticanja, pa je Dudukalo trijumfovao ispred Bragina i Tolkačova.

Posle starta sa 15. mesta Burlucki je prikazao fantastičnu vožnju, pa je zasluženo stigao do četvrtog mesta. Lukaševič je bio peti, Maslenjikov šesti, dok se na sedmoj poziciji našao Irek Minahmetov u “audiju“.

Mihail Mitjaev je trku završio kao osmi, prvih 10 kompletirali su Anton Badojev u “kupri“ i Pavel Kalmanovič u “audiju“.

TCR Rusija se nastavlja 22. i 23. juna kada karavan gostuje na stazi Smolensk ring.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × four =