Prvi privatni “lynk&co” stiže u TCR Skandinavija, vozi ga Matijas Anderson

Matijas Anderson prvi je trkač na evropskom tlu koji će se ove godine takmičiti u TCR Skandinavija sa privatničkim automobilom “lynk&co”.

On je prošlu sezonu u ovom regionalnoj seriji završio kao šesti, vozio je “hondu sivik” ekipe MA:GP, a isti tim će servisirati i njegovu novu trkačku mašinu.

Ekipa je već preuzela automobil Džili grupe i priprema ga za testiranje, a debi se očekuje na autodromu Knutstorp u maju.

“Oduševljen sam što započinjem novo poglavlje u TCR Skandinavija sa ovim posebnim automobilom”, rekao je Andreson, kome će ovo biti 21. trkačka sezona u karijeri.

“Video sam potencijal “lzbk&co” u WTCR i TCR Kina i jedva čekam da vidim šta može da pokaže u SKandinaviji. Motivisaniji sam nego ikada pre i cilj mi je da se ove godine borim za sam vrh”, dodao je on.

“Ovo je veliki iskorak našeg brenda u pogledu klijentskog trkanja. Drago nam je da ćemo moći da prikažemo naše performanse u tako jakom takmičenju kakvo je TCR Skandinavija i sa tako iskusnim vozačem kakav je Anderson”, rekao je Ron Harvel, direktor tehničke podrške Džili grup Motorsporta.

“Upravo smo isporučili automobil i želimo im mnogo sreće u predstojećoj sezoni”.