Prvi WTCC trijumf Katsburga ispred Tarkvinija i Mihelisa

Vozač Lade Niki Katsburg je posle godina dana od WTCC debija došao do svoje prve pobede na Moskovskom autodromu.

Katsburg je verovatno prvi put startovao dobro i poveo kolonu ispred timskih kolega Gabrijelea Tarkvinija i Iga Valentea. Na prvoj krivini su izleteli Koronel i Benani, posle čega je Holanđanin otišao u boks i završio trku.

Pista je bila vlažna, ali kiša nije padala, i to se pokazalo kao dobro za sva tri “sivika”. Mihelis je posle nekoliko pokušaja pretekao Valentea za treće mesto, što mu je do kraja glavne trke donelo i podijum.

Sjajno je startovao i Rob Haf, koji je posle prvog kruga sa 11. pozicije došao do pete pozicije, a do kraja trke je dobio i timskog kolegu Tijaga Monteira za četvrto mesto.

Najbolje plasirani privatnik ponovo je bio Džejms Tompson, koji je posle lošeg starta prikazao agresivnost i na stazi je pretekao Valentea za šestu poziciju u ukupnom plasmanu.

moskva

Hose Marija Lopes nije našao dobar tempo i morao je da se zadovoljio sa tek tri boda koliko mu je donelo osmo mesto.
Najveće iznenađenje priredio je Ferenc Fica, koji je u direktnom duelu dobio Ivana Milera, pa zatim i Mehdija Benanija, a da je trka potrajala još par krugova, izgledalo je kao da je mogao da napadne i branioca titule. Fica je u privatničkom “siviku” Zenge motorsporta, osim osvojena dva boda, zabeležio i najbrži krug trke.

Poslednji raspoloživi bod uzeo je Mehdi Benani.

Volvo se ponovo silno namučio, Bjerk je odlazio u boks zbog polomljenog branika, dok je Ekblom prikazao samo duel sa Gregoarom Demustijeom i sa 13. startnog došao do 12. mesta na kraju trke.

U boks se odlazio i Tom Čilton, koji se kasnije vratio na stazu, ali je rangiran kao 15. sa krugom zaostatka.

tabela moskva 2