Prvo Lynk&co slavlje u 2022: Urutija osvojio trku 2 u Mađarskoj

Urugvajac Santjago Urutija trijumfovao je na drugoj WTCR trci na Hungaroringu ispred Roba Hafa i Nestora Đirolamija.

Urutija je u završni i kraći sprint vikenda ušao s pol-pozicije i svoj “lynk&co03” je tokom svih 14 krugova održao na čelu kolone. Odoleo je svim pritiscima kojima ga je Haf izložio, a posebno dobru reakciju pokazao je na restartu posle intervencije sigurnosnog vozila.

Santiju je to prva ovosezonska pobeda, takođe i prva za Lynk&Co Cijan rejsing. I Haf je prvi put u 2022. došao do pobedničkog postolja.

Treće mesto Hondinog aduta Đirolamija predstavlja značajan rezultat s aspekta šampionata i smešta Argentinca na drugu poziciju na tabeli.

Poput Đirolamija, ni četvrtoplasirani Norbert Mihelis i petoplasirani Ma Ćinghua nisu vozili posebno uzbudljivu trku, ali su i oni uknjižili korisne bodove.

Branilac titule Jan Erlaher završio je šesti, a za to se izborio obišavši “audi” Žila Magnusa. Iza Belgijanca je kroz cilj prošao timski kolega Natanael Berton u sestrinskom Komtuju “RS3 LMS”.

Osvajač trke 1 Mikel Askona startovao je deseti a završio deveti, ispred Milera, Gerijerija, Bjerka, Koronela, Tašija i Monteira, kome je pripao poslednji raspoloživi poen.

U trci su viđena i dva krupnija udesa. U prvom je Koronel udario u Nađovu “kupru”, a Mađar je rikošetirao u Bjerkov “lynk&co03” i ostao bez zadnjeg desnog točka.

Malo docnije, Benani je na unutrašnjoj strani krivine 1 uleteo u bok Milerovog automobila. Na Mehdijevom “audiju” je stradao prednji levi točak i taj sudar primorio je direktora trke da na pistu pošalje sigurnosni auto.

Posle treće runde, a četvrte izvezene trke sezone, u poretku vozača i dalje vodi Askona (85 bodova), slede Đirolami (75), Urutija (69) i Erlaher (63).

Sledeća runda FIA Svetskog kupa turing automobila vozi se za dve sedmice na Motorland Aragonu.

Najzanimljivije detalje mađarske trke 2 možete videti ovde.