Pure ETCR menja maršrutu: Hungaroring umesto Zoldera

Prvo svetsko multibrend takmičenje električnih turing automobila, Pure ETCR, gostovaće na Hungaroringu 21. i 22. avgusta, kao prateći program mađarske runde Svetskog turing kupa.

Autodrom kraj Mođoroda našao se na inauguralnom ETCR kalendaru umesto Zoldera, koji je prvobitno trebalo da ugosti drugu rundu nove serije u terminu početkom jula.

Ovo takmičenje je u Belgiji trebalo da bude pratnja tradicionalne trke 24 časa Zoldera.

Međutim, logistički i proceduralni izazovi tog već pretrpanog trkačkog vikenda učinili su izvorni plan prekomplikovanim i neostvarljivim, iako su i staza i organizator serije dali sve od sebe da pronađu rešenje.

Ispostavilo se da Pure ETCR sa svojom novom pratećom tehnologijom zahteva više fleksibilnosti u satnici i više prostora u padoku, što u ambijentu 24-časovne trke nije moglo da bude obezbeđeno.

Alternativna lokacija pronađena je u Hungaroringu, s kojim ETCR promoter Eurosport blisko i uspešno sarađuje od 2011. u organizaciji trka svetskih turing serija (WTCC i WTCR).

Na mađarskoj stazi bilo je moguće prilagoditi format vikenda i izvesti adaptacije u padoku, tako da će i ETCR i WTCR imati ono što im je potrebno.