Pure ETCR, Runda 2: Samo Askona ima maksimalnih 27 poena

Vozač “kupre” Mikel Askona jedini je vozač sa maksimalnim brojem poena nakon prvog takmičarskog dana, nakon kazne za Farfusa.

Drugu rundu takmičenja Pure ETCR trkačkog vikenda čine tri trke u kojima se takmiče po dva vozača, gde pobednik osvaja 12 poena, dok drugoplasirani upisuje 6 poena.

U prvom duelu druge runde za vozače iz šešira A, Matijas Ekstrem je bolje startovao i poveo ispred Farfusa, a Brazilac je ponovo sišao na travu u pokušaju da vrati poziciju sa unutrašnje strane krivine 5 i uz kontakt je pretekao “leon e-rejser”.

Švedski trkač nije uspeo da sustigne Farfusa do kraja trke i Hjundaijev vozač je proglašen za pobednika, ali je incident između njih dvojice je bio pod istragon. Farfus je kasnije kažnjen i oduzeto mu je šest poena.

Druga trka je bila dvoboj dvojice vozača Romeo Ferarisa, gde je Filip Eng bolje startovao od svog kolege Luiđija Ferare, te su njih dvojica vozili u formaciji i obojica su svu dodatnu snagu potrošila u prvom od dva kruga.

Eng je pobedio u duelu, dve sekunde ispred debitanta Ferare, koji ovog vikenda menja Olivera Veba, koji se trka na 24 sata Le Mana.

Poslednja trka druge runde za vozače iz šešira A je završena još jednim duelom “kupre” i “hjundaija”. Džon Filipi je imao bolji start od Đordija Ženea, ali je španski veteran pretekao francuskog trkača u prvoj krivini prvog kruga.

Džon Filipi je pokušao da pretekne Ženea i njih dvojica su vozili naporedo kroz krivinu dva i tri, gde je “veloster” prošao pored “e-rejsera” sa spoljne strane treće krivine. Od tog momenta, Filipi je kontrolisao trku i pobedio sa više od jedne sekunde prednosti.

Na osnovu ovih rezultata, vodeći u Pure ETCR generalnom plasmau od vozača iz šešira A je Eng koji ima 22 poena, ispred Farfusa sa 21 poenom i Ekstrema koji ima 21 poen. Filipi i Ferara su izjednačeni sa po 16 poena, dok Žene ima 10.

Prva trka vozača iz šešira B u drugoj rundi je pripala vozaču Kupre, Mikelu Askoni. Njegov konkurent, Rodrigo Baptista je startovao sa unutrašnje strane i uspeo je da povede u trci, ali je Španac uspeo da ga pretekne u prvoj krivini staze. Posle toga, Askona je kontrolisao trku i upisao još jednu pobedu.

Žan-Karl Verne je odlično startovao u drugoj trci druge runde za vozače iz šešira B i dovezao svoj “veloster” do prve pozicije, ispred domaćeg trkača, Danijela Nađa u “kupri”, ali je kažnjen zbog silazaka van granica staze i pobeda mu je oduzeta.

Luka Filipi je u poslednjoj trci dana startovao sa unutrašnje strane i iskoristio je bolju startnu poziciju da pobede u trci. Tom Čilton je pokušao da pretekne “đuliju” u prvoj krivini, ali se Italijan odbranio i stigao je prvi do karirane zastave.

Na osnovu ovih rezultata, vodeći u Pure ETCR generalnom plasmau od vozača iz šešira B je Askona koji ima 27 poena, ispred Žan-Karl Vernea sa 22 poena i Baptiste koji ima 21 poen. Luka Filipi i Nađ su izjednačeni sa po 16 poena, dok Čilton ima 10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*