Radost košta: “Neprimerena” proslava pobede koštala Meklohlina 13.000 dolara

Skot Meklohlin je svoju četrnaestu pobedu u Australijskom šampionatu superautomobila i Fordovu proizvođačku krunu proslavio napravivši dva prekršaja, pa mu je organizator serije odrezao kaznu od čak 13.000 dolara.

Na devetoj rundi Superautomobila u Ipsviču subotnju trku je osvojio Džejmi Vinkap u “holden komodoru” Red bul Holden rejsinga, a nedeljnu aktuelni prvak Meklohlin u “ford mustangu” DJR tima Penske

Trijumf novozelandskog trkača već sada je Fordu obezbedio proizvođačku titulu za 2019. Zato je Skot na podijum izašao s posterom koji imitira naslovnu stranu novina i objavljuje: “Ford novosti: Mustang je osvojio titulu.”

Međutim, iznošenje takvog promo materijala na pobedničko postolje zabranjeno je pravilima šampionata (“nedozvoljeni predmet na podijumu”) i Meklohlina je koštalo 10.000 australijskih dolara.

Dodatnih 3.000$ kazne prvak serije je zaradio jer je posle prolaska kroz cilj palio gume “van mesta predviđenog za to”.

Priči tu nije kraj. DJR tim Penske reagovao je tako što je počeo da prodaje kopije proskribovanog postera u ograničenom tiražu po ceni od 20 dolara. Sav prihod biće prosleđen organizaciji koja podržava decu obolelu od kancera i njihove porodice.

Meklohlin je izjavio da ni najmanje ne žali zbog skupe proslave trijumfa u Ipsviču.

“Uvek želim da što više uključim publiku, a posle trke u nedelju bio sam zaista uzbuđen. Spalio sam gume na glavnom pravcu i poneo sam poster na podijum jer sam taj osećaj želeo da podelim sa gledaocima”, kazao je Kivi.

“Osećao sam da je to bila apsolutno prava stvar u tom trenutku i kada sam video odziv naših sponzora i navijača na stazi i na društvenim mrežama, apsolutno bih to uradio ponovo, ne časeći ni časa.”

“Mi smo ništa bez naših navijača i, na kraju krajeva, mi smo i u industriji zabave, pa se nadam da su svi uživali u predstavi.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*