Radovi u toku: Ovako sada izgleda Adrija (VIDEO)

Italijanski autodrom Adrija prolazi kroz završne faze opsežnog renoviranja piste, čiji će krug biti dugačak preko četiri kilometra i takav će na leto dočekati protagoniste Svetskog kupa turing automobila.

Pista u pokrajini Veneto, zvanično nazvana Međunarodno trkalište Adrija, podignuta je 2002. godine i vlasništvo je porodice Altoe.

Na njenom asfaltu trkala su se i testirala brojna internacionalna i nacionalna prvenstva. Tu su između ostalih vozili DTM, FIA GT, TCR Trofej Evropa i TCR Italija, Lamborgini supertrofeo, Naskar Evroserija, kao i jednosedi Formule E, Formule superliga, F3 i F4.

Kuriozitet je da je svojevremeno Maks Ferstapen baš na ovom mestu vozio test za Skuderiju toro roso, kako bi stekao uslov za F1 superlicencu.

Kako je jedna od najčešćih zamerki na račun Adrije njena dužina od samo 2,7 kilometara, prvi čovek autodroma Đulijano Altoe reagovao je organizujući produženje piste za oko 1.300 metara. U takvoj konfiguraciji, Adrija će biti u stanju da ugosti veći broj međunarodnih šampionata, od kojih je jedan i WTCR, čija je četvrta runda 2021. na rasporedu 31. jula i 1. avgusta.

WTCR je još prošle godine trebalo da održi takmičarski vikend na Adriji i tamo vozi svoje veliko finale. Ugovor između promotera i staze bio je jednogodišnji, s mogućnošću produžetka na tri godine. Međutim, plan je osujetila pandemija, zbog nje su radovi kasnili i trkalište nije bilo spremno. Zato je sezona 2020. i završena na Motorland Aragonu.

Na ovom nedavno nastalom onbord video snimku prvi put se vidi kako izgleda novi krug na Adriji, udaljenoj šezdesetak kilometara od Venecije.

Osim što se primećuje da su radovi i dalje u toku, uočljivo je da je u ionako vijugav krug umetnuto još krivina različitog radijusa, među kojima i onih sa nagibom i promenom elevacije. Po tome se može pretpostaviti da će Adrija postati još kompleksnija, sporija i tehnički zahtevnija.

Prošlog vikenda na stazi je održan Adrija reli šou i tom prilikom korišćene su i nove sekcije staze. Po boji asfalta i elementima poput ivičnjaka, lako je raspoznati koji su delovi kruga ostali nedirnuti, a koji su novi, ili su pretrpeli različite intervencije.

Jednu od najspektakularnijih – ako ne i najspektakularniju strukturu trkališta – predstavlja njen potpuno zatvoreni padok, koji izgleda kao hangar. U danima bez trka, on služi kao domaćin različitih TV emisija, kao foto i video studio, te za aktivnosti poput kongresa, izložbi, sajmova, promocija, prezentacija, konferencija i dodela nagrada.

U skladu s višenamenskom funkcijom celog kompleksa, glavna zgrada duž startno-ciljnog pravca (čiji je “hangar” produžetak) ne sadrži samo boksove, kancelarije, sale, prostorije kontrole trke i medija centar, već i hotelske sobe.

Adrija se ove godine na WTCR kalendaru našla umesto Slovakija ringa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*