Rajdel se na stazu vraća u Rusiji?

Sve je počelo kao obična groznica, a ispostavilo se da je Rikard Rajdel morao da propusti čak tri WTCC runde – Marakeš, Hungaroring i Nirburgring.

Šveđanin je uoči Maroka osetio simptome bolesti, pošto je proveo nedelju dana pod visokom temperaturom, ali se doposlednjeg časa nadao da će mu se zdravstveno stanje popraviti i da će moći da vozi u Marakešu. Ipak, bio je primoran da preskoči afričku rundu Svetskog prvenstva.

Kasnije se ispostavilo da ima upalu štitne žlezde te mu je preporučeno duže mirovanje. To je ujedno značilo i da mora da odsustvuje sa naredna dva trkačka vikenda.

11039148_615591095207754_279665805441782362_o Untitled-1 copy
Kako se nedavno na Tviteru pojavila fotografija koja prikazuje Rajdela na terenu za golf, portal WTCC Blog stupio je u kontakt sa vozačem i raspitao se za njegovo zdravstveno stanje.

“Sada se osećam mnogo bolje, ali se nisam još potpuno oporavio. Upala tiroidne žlezde je mnogo ozbiljnija nego što sam mogao i da zamislim. Svaki pravi trening mi je bio zabranjen. Imao sam nekoliko laganih prošle nedelje, ali moram da sačekam da se potpuno oporavim da bih mogao da radim intenzivnije”, rekao je Rikard. “Srećom, sve ide u dobrom smeru. Bilo mi je veoma teško ovih pet, šest nedelja, ali se iz dana u dan osećam sve bolje”.

Bivši britanski i skandinavski turing šampion pretpostavlja da se inficirao putem vakcine. On nikada nije bio previše krupan, ali je tokom perioda bolesti izgubio na težini i predstoji mu i povratak na ‘stare mere’.

Osim stanja Rajdelovog zdravlja, navijače zanima kada će moći da vozača NIKA rejsinga ponovo vide na stazi.

“Planiram da vozim u Rusiji, kao i ostatak sezone. Konačnu odluku ćemo doneti sledeće nedelje”, poručio je Rajdel.