Razočarali se u Fejsbuk: Prenos sve tri WTCR trke u 2019. samo na TV

Svetski kup turing automobila neće više biti prenošen na zvaničnoj Fejsbuk stranici FIA WTCR, saopštili su organizatori.

Šampionat se vraća na proverenu varijantu direktnih prenosa na TV Eurosport, gde će uživo ići sve tri trke svakog trkačkog vikenda u sezoni.

Produkcija će se fokusirati na dodatne sadržaje za društvene mreže, kao što su zanimljivi klipovi i kratki filmovi, a za Fejsbuk prenose ostaju treninzi i kvalifikacije.

U inauguralnoj sezoni 2018. prva trka vikenda išla je direktno na Fejsbuku jer su organizatori nasledili koncept TCR internacionalne serije, koja nije imala TV prenose već samo društvene mreže i Jutjub kanale.

“Prenosi na Fejsbuku su bili razočaravajući”, priznao je Fransoa Ribeiro, WTCR promoter. “Fejsbuk jeste neka vrsta medija, ali otkrivanje kako sve to zaista funkcionište jeste bio veliki eksperiment. Rekli su mi da prenos na Fejsbuku donosi milionski auditorijum, zato sam pristao na to. A onda sam morao da objašnjavam timovima i sponzorima zašto od 50 miliona TV gledalaca imamo jedva stotinak hiljada na Fejsbuku. Zato smo odlučili da to prekinemo”.

“Napravili smo dosta kreativnih stvari kako bismo promovisali vozače i samu seriju i sa tom praksom ćemo nastaviti. Zadržaćemo Fejsbuk prenose treninga i kvalifikacija, a društvene mreže ćemo koristiti za druge vrste promocija”, pojasnio je Ribeiro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × 5 =