Ribeiro hvali Lotija: Samo je on mogao da organizuje TCR bez ičije pomoći

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

Dosadašnji WTCC, a budući WTCR promoter, Eurosportov Fransoa Ribeiro uputio je svoj dosad najveći javni kompliment Marčelu Lotiju, kazavši da je jedino Italijan mogao da stvori platformu kakva je TCR bez ičije pomoći sa strane.

Loti je bio direktor Svetskog turing šampionata od 2005. do 2013, da bi se početkom 2014. iznenada rastao sa Eurosportom. Njegov odlazak poklopio se sa periodom kada su na trkačku scenu stupili preskupi automobili krojeni po TC1 pravilima, koja su potrajala svega četiri sezone.

Nespornu ingenioznost i energiju menadžer iz Modene zatim je uložio u stvaranje TCR koncepta. Svoju novu umotvorinu Loti je najavio sredinom 2014, da bi prve trke po tom tehničkom standardu počele da se voze 2015, najpre u TCR Internacionalnoj seriji, kao izlogu i perjanici koncepta, potom i u drugim prvenstvima.

U samo tri godine, TCR je rapidno rastao i raširio se, do te mere da je prema tim pravilima do danas izrađeno preko 600 automobila, koji se takmiče u nekih 19 serija, globalno, kontinentalno, regionalno i nacionalno. Dogodine će TCR tehnika biti iskljućivo prisutna u jedinom globalnom turing takmičenju, FIA Svetskom turing kupu – WTCR.

“Od dana kada je Marčelo otišao, mislim da u medijima nikada niste mogli da pronađete jednu moju lošu reč o TCR-u i da nikada nećete pronaći njegovu lošu reč o načinu na koji mi promovišemo WTCC,” ističe Ribeiro.

“Ja razumem da nas mnogi ljudi, ukljujučujući i tržište posmatraju kao konkurente, ali mislim da on poštuje ono što smo mi učinili otkako je otišao, dok ja sam mnogo poštujem ono što je Loti izveo u protekle tri godine, stvorivši i razvivši TCR koncept od nule.”

“Radio je izvan FIA i direktno s proizvođačima, to nije bio jednostavan posao. On je verovatno jedini čovek na tržištu s veštinama da takvo nešto izvede.”

Zadatak da promoviše WTCR pripada Ribeiru i jedna od mera koje je Francuz uveo bila je ograničenje broja celosezonskih učesnika. Cilj je, kako kaže Francuz, da se obezbedi visok nivo kvaliteta i da se izbegnu poteškoće koje bi mogli da donesu prekobrojni gostujući lokalni trkači, koji često ne poseduju veštine potrebne za nastup u seriji planetarnog ranga.

Zato je broj automobila u Svetskom kupu ograničen na 26. To takmčenje biće istovremeno naslednik TCR Internacionalne serije i WTCC-a, a koristiće TCR tehniku, pravila i standarde zahvaljujući licenci kupljenoj od Lotija.

Prioritet u prijavljivanju za startna mesta u novoj seriji imaju aktuelni WTCC i timovi iz TCR Internacionalne serije. Dve dodatne, specijalne pozivnice predivđene su za dodelu na svakoj WTCR rundi, na osnovu diskrecionog prava organizatora.

“Ja sam tražio od FIA turing komisije da ograniči broj prijavljenih na 26, plus dve specijalne pozivnice (vajldkard), jer mislim da ćemo stići do 26 automobila, a ja sam u potrazi za kvalitetom, ne za brojem učesnika”, ponovio je Ribeiro svoj već ranije izrečeni stav.

“Zaista sam od prvog dana imao osećaj da bismo, spajanjem TCR pravila, FIA kao regulatornog tela, Eurosporta kao promotera, i time što je Marčelo zatvorio svoju TCR Internacionalnu seriju, mogli da obezbedimo taj kvalitet i da nema potrebe da prelazimo broj od 26 automobila.”

Ribeiro smatra da će i brojčani limit poslužiti kao sredstvo da se u novom takmičenju nađu samo najbolje ekipe i piloti iz dveju serija – preteča. Davanje prednosti kvalitetu nad kvantitetom smanjuje rizik da gosti “upropaste igru” velikim akterima FIA kupa.

“Radije ću tokom dve godine obezbediti vidljivost za 10 ili 12 timova i prirediti sjajan šampionat, radije ću u toj seriji imati samo dobre timove sa dobrom tehničkom podrškom proizvođača, uz visoke vozačke standarde i sa WTCC i sa TCR strane, nego da se opredelim za dugačke startne liste od 30 i više automobila, čime bih otvorio vrata svim nacionalnim učesnicima i onda stvorio sezonu koju je sa sportske strane teško održati, uz velike razlike u kvalitetu vozača, brojne crvene zastave i incidente”, istakao je francuski promoter.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × 4 =