Rob Holand vozi TCR „ford fokus“ na Buriramu

Američki trkač Rob Holand učestvovaće na tajlandskoj rundi TCR Internacionalne serije i tom prilikom nastupiće u „ford fokusu“ ekipe FRD iz Hong Konga.

Afroamerikanac je na trkačkoj sceni poznat po startovima u raznovrsnim GT i turing takmičenjima, kao i po istrajnom učešću u VLN seriji sa sopstvenom ekipom Rotek rejsing.

Holland-1Posle nekoliko sporadičnih pojavljivanja u Britanskom turing šampionatu u 2012. i 2013, za volanom „honde sivik“ i „voksol insignije“, Holand je bio prijavljen za celosezonsku BTCC kampanju 2014, tokom koje se trkao u „audiju S3“, a dva 15. mesta bila su mu najbolji rezultati.

Holand je prvi vozač iz Sjedinjenih Država koji je startovao u Svetskom šampionatu turing automobila. Izvezao je dve trke u „ševrolet kruzu“ Bambu inženjeringa na američkoj WTCC rundi na Sonomi 2012. godine.

20.09.2015 - Race2, Kenneth Ma (HKG) Ford Focus ST, FRD Ford HK Racing Team„Ford fokus“ se mučio ove godine, ali sada, kad je FRD tim preuzeo auto, siguran sam da može veoma brzo da ga razvije i pretvori u pobedničku spravu“, kazao je Holand. „Ovog vikenda ne očekujem ništa drugo osim da pomognem ekipi da pretvori „fokus“ u konkurentnu mašinu, a ako budemo u mogućnosti da postignemo i neke dobre rezultate, to će biti samo plus.“

Automobil koji će Holand voziti na pretposlednjoj rundi TCR Internacionalne serije trkao se u Singapuru, kada ga je vozio Kenet Ma, osnivač i vlasnik FRD Ford HK rejsinga.