S komandnog pulta u kokpit: Zoltan Zenge prijavljen za 24h Dubaija

Ime Zoltana Zengea, prvog čoveka Zenge motorsporta, nalazi se u petočlanoj posadi “kupre DSG” prijavljenoj za nastup na trci 24 časa Dubaija, koja se održava 11. i 12. januara.

Mađarski tim će na Dubai autodromu voziti automobil sa startnim brojem 133, a postavu osim Zengea čine i njegovi zemljaci Čaba Tot, Gabor Kišmarti-Lehner, Đerđ Kontra i Tamaš Horvat.

Tot i Kišmarti-Lehner su Zengeove boje branili u ESET V4 kupu 2018. u endurans disciplini i osvojili su titulu u klasi do 3.500 kubika.

Trkom 24 časa Dubaija počinje sezona u 24H GT i 24H TCE serijama. Očekuje se start blizu osamdeset automobila, 57 u GT i 22 u turing kategoriji.

Za učešće u TCR klasi u sklopu TCE kategorije najavljeno je 13 ekipa, mada se na listi učesnika objavljenoj 10. januara nalazi 12 automobila. Među zastupljenim modelima pronalazimo pet “audija”, četiri “kupre”/”seata”, dva “VW golfa” i jednu “hondu sivik”.

Osim Zenge motorsporta, na asfaltu Dubaija pojaviće se poznati turing timovi poput Timvork motorsporta i KCMG-a iz Hong Konga, finski LMS rejsing i holandski Bas Kuten rejsing.

Među pilotima će u TCR klasi između ostalih startovati Aleks Hui i Sani Vong, šampioni TCR Kina, superiskusni Finac Anti Buri sa zemljacima Olijem Kangasom i Kari-Pekom Laksonenom, kao i turing ekspert Belgijanac Vinsent Radermeker.

Prema rasporedu Dubai takmičarskog vikenda, sreda je bila rezervisana za privatne testove, četvrtak za dnevne i noćne treninge i kvalifikacije, a 24-časovna trka startuje u petak, u 15h po lokalnom vremenu. Turing automobili kreću 10 sekundi iza GT mašinerije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × one =