Šainović: Frančakorta mi je bila odlična priprema za nastavak takmičenja u Tvingo kupu

Srpski automobilista dr Predrag Šainović završio je trkački vikend Reno entri kupa na Frančakorti solidnim rezultatom i sa dosta novih trkačkih kilometara u “tvingu“.

On se odlučio za gostovanje u seriji čiji nije celosezonski učesnik, kako bi se što bolje pripremio za nastavak Tvingo kupa, već narednog vikenda na Red bul ringu.

“Nisam ranije vozio na Frančakorti, a nisam stigao ni da se pripremim za nju, jer je prilika iskrsla nenadano. Od 12 prijavljenih učesnika , nas trojica smo bili gosti. Ostali trkači su bili Italijani, koji se godinama takmiče u Entri kupu, sa tek par novajlija kojima je ovo bio drugi trkački vikend u sezoni”, sumira utiske Šainović za naš portal.

“Staza je kratka, svega 2,4 kilometra, starinska i živopisna, kao i svaka mala staza kakvih ima mnogo po Italiji. Meni se odmah dopala jer nekako teče, nema oštrih krivina, prijatno je voziti na njoj. Ono što je bilo baš super je veliki broj gledalaca na tribinama. Iako je padala kiša, njih to nije sprečilo da otprate kompletan program. Bila je zaista sjajna atmosfera”.

“Ono što sam primetio i što mi je bilo simpatično jeste činjenica da sudije tamo ne kažnjavaju oštro kao u FIA takmičenjima. Niko tamo nije poštovao granice staze, vozilo se opušteno (smeh). Kazne su pljuštale samo za incidente, što je sasvim u redu, ali na sve ostalo sudije nisu reagovale”.

Šainoviću nije bio previše bitan ishod trka, ali je jedno četvrto i jedno treće mesto više nego dobar rezultat.

“Kao što sam već pričao, falilo je prianjanje, to me je mučilo ceo vikend. Za drugu trku smo promenili setap i ispostavilo se da je pravac u kom smo išli bio ispravan. To se videlo odmah na startu, kad sam preuzeo vodeću poziciju. Posle su me dvojica konkurenata dobila samo na iskustvo i odlično poznavanje staze”.

Sumirajući utiske iz Italije “najbrži lekar među trkačima” nema zbog čega da bude nezadovoljan.

“Prešao samo dosta novih trkačkih kilometara, što je zaista dragoceno, kao neka vrsta treninga, jer već sledećeg vikenda vozim na Red bul ringu drugi vikend Tvingo kupa”, završio je on.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fifteen + eight =