Šainović na podijumu u Hrvatskoj, drugu trku završio šesti posle starta iz boksa

Srpski automobilista Predrag Šainović završio je učešće na Nagradi Hrvatske na autodromu Grobnik.

On se kvalifikovao kao četvrti za obe trke, prvu je završio na trećem mestu, dok je posle problema na startu druge i pada u plasmanu kroz cilj prošao šesti.

Šainović je sjajno startovao i počeo da sustiže Primožiča, vozeći brže krugove od njega. Slovenac je pojačao tempo na polovini distance, dok se Valter Nežić obračunao sa Sandijem Jeramom i dao se u poteru za Srbinom.

Bitka za treće mesto dala je prostora Primožiču da se odvoji, ali je Šainoviću pojačao tempo, pa je svoj najbolji krug odvezao u 10. krugu, na šest minuta do kraja.

Finiš sprinta je bio miran, a “najbrži lekar među trkačima” je postavio i najbolje vreme kruga od svih “klia” (1.40:691).
Maro Franić je trijumfovao u Klasi 9, ispred Primožiča i Šainovića, Nežić je bio četvrti, Tomljenović peti…

Šainović je u ukupnom plasmanu trku završio kao deveti od 26 takmičara, dok su podijum u grupi zabeležili trkači saTCR automobilima Zoran Kotromanović, Žarko Knego i Sanel Ćehić.

Drugi sprint je naš as počeo iz boksa, jer je ekipa kasnila sa zamenom guma i izlazak na stazu je bio zatvoren.
Međutim, on se u posle starta nadoknadio tri pozicije u klasi, odnosno deset u grupi.

U sledećem krugu Šainović je prošao četiri konkurenta iz grupe i jednog iz klase, a već u narednom prošao je i Vedrana Kotromanovića.

Iako je vozio veoma dobre krugove, on nije uspeo dalje da napreduje u plasmanu, a pred sam kraj trke obišao ga je Tomljanović, pa je drugi sprint završio na šestom mestu sa svega dve desetinke zaostatka za Hrvatom.

Na podijum Klase 9 su se popeli Franić, Primožič i Nežić, a u ukupnom plasmanu grupe ponovo su najbolji bili Kotromanović, Knego i Ćehić.