Šainović odradio još jedan test: Na Panonija ringu sam učio kako se štede gume na “kliu”

Srpski automobilista dr Predrag Šainović testirao je “reno klio” na stazi Panonija ring u Mađarskoj.

On je iskoristio “track day” da bi izvezao još dragocenih kilometara u trkačkoj spravi koja bi trebalo da bude njegov izbor za 2020. godinu.

Šainović je vozio auto ekipe Lema rejsing sa kojim se minule sezone takmičio Miha Primožič, i koji je potpuno repariran posle udesa u Klio kupu na Slovakija ringu.

“Panonija ring je staza koja ima lepu konfiguraciju, dobra je za trening jer ima i sporih i brzih krivina, samo je asfalt malo lošiji. Bila je velika gužva na stazi, pa sam bio prilično obazriv, ali poenta ovog testa nije bilo vreme kruga, već dalje privikavanje na sam automobil”, kaže “najbrži lekar među trkačima”, koji dodaje da se posle trećeg testa sasvim privikao na “klio”.

“Veoma važan faktor kod “klia” su gume, vozio sam na “henkoku” i tačno video koliko se brzo degradiraju. Na stazu dugoj oko 4,8 kilometara prva tri kruga ste veoma brzi, a onda performase opadaju. Dakle, pri svakom izlasku na stazu sam učio kako da štedim gume, što će mi značiti kad dođe vreme da se trkam”.

“Auto se odlično ponašao, on je napravljen da bude brz u krivinama i za to treba prilagoditi stil vožnje. Pokušao sam da kočim levom nogom i nije bilo loše, ali nisam siguran koliko to pomaže, a koliko odmaže”.