Šainović sa 15. do 6. mesta: Ključni momenat je bio dobar start, a sreća je da su gume ovog puta izdržale do kraja

Srpski automobilista Predrag Šainović odvezao je maestralnu trku u ESET Reno klio kupu na Slovakija ringu.

On je startovao sa 15. pozicije zbog kazne koju je dobio posle kvalifikacija i do prve krivine nadoknadio šest pozicija. Nedugo zatim savladao je i Bolzonija za osmo mesto i dao se u poteru za Majksnerom.

Kad mu se primakao na manje od pola sekunde, Majksner je ubrzao i prošao Jerama, ali su ga veoma brzo Jeram i Šainović prošli za šesto, odnosno sedmo mesto.

Pred kraj sprinta odustao je Hatvanji, što je našeg trkača podiglo za još jednu poziciju, a poslednja tri kruga Majsner je počeo ozbiljno da ga pritiska.

Šainović je prikazao sjajnu odbranu i nije dozvolio Majksneru da ga obiđe, pa je pored karirane zastave prošao kao šesti, što mu je donelo drugu startnu poziciju za sutrašnju trku.

“Ključni momenat je bio start, koji sam odlično izveo i prilično mirno ušao u trku. Odmah sam dostigao poziciju koju sam osvojio na jučerašnjim kvalifikacijama i nastavio da napredujem. U drugom delu sprinta gume su mi se prilično potrošile, a posle jednog duela sa Jeramom video sam da auto mnogo podupravlja i smirio sam tempo. Gubio sam mnogo po krugu, ali sam uspeo da zadržim Majksnera iza sebe i završim trku na odličnom šestom mestu. Sreća da su gume ovog puta izdržale. Sutra krećem sa druge pozicije iza Poglajena, imaću nove gume i spreman sam da se borim za najviši plasman”, ispričao je “najbrži doktor” za naš portal.

Druga trka na programu je sutra od 11.40 uz prenos na Jutjub platformi Kreator TV.