Šainović startuje šesti u prvoj trci: U poslednjem pokušaju da unapredim vreme me je prekinula žuta zastava

Srpski automoblista Predrag Šainović startovaće sa šeste pozicije u prvoj trci ESET Reno klio kupa u Češkoj.

On je stazu u Brnu prošao za 2,26:415, što je bilo sporije od šampiona ove serije za 2021. Filipa Sandstrema za 2,258 sekunde.

Šainović je najbrži krug postavio u samom finišu sesije.

On je ujedno bio najbrži od trojice predstavnika slovenačke ekipe Lema rejsing, Miha Primožič je za “najbržim doktorom” kasnio 0,547 sekundi i startovaće sedmi, dok je Zoran Poglajen izleteo pred kraj sesije, pa će u trku ući iz zadnjeg reda.

“Posle odlaska u boks, zamenio sam prednje gume, dok su zadnje ostale pregrejane i tako sam postavio 2,26:415. Do sledećeg kruga gume su se ohladile, ali u poslednjem pokušaju da unapredim vreme kruga sprečila me je žuta zastava jer je Poglajen izleteo. Sigurno sam mogao još da se ubrzam”, kaže Šainović.

Što se jučerašnjih treninga tiče, naš trkač kaže da je uspeo da upozna stazu.

“Staza mi je bila enigma, veoma klizava i tehnički zahtevna. Izašao sam na sva tri treninga i uspeo da je upoznam. Auto je mnogo podupravljao, pa sam u kvalifikacijama birao šire putanje i uspeo da rešim taj problem”.

“Sutra vozimo rano ujutru, što je dobro, jer se pneumatici neće pregrevati, a Brno je staza koja prosto jede gume. Svakako ću dati sve od sebe da uhvatim vodeće i izborim se za dobar plasman”, poručio je Šainović.

Prva trka Reno klio kupa na programu je sutra od 8.40 uz prenos na Jutjub platformi Kreator TV.