Šainović statuje četvrti u obe trke: U svakom kvalifikacionom krugu mi je neko zasmetao, velika je gužva na stazi

Srpski automobilista Predrag Šainović završio je dve kvalifikacione sesije na autodromu Grobnik u okviru Prvenstva Hrvatske i Slovenije.

On je za volanom “reno klia” u prvim kvalifikacijama vozio 1,42:160, što je bilo sporije od Mihe Primožiča za osam desetinki.

Kad je izašao na stazu sa novim gumama i ušao u brzi krug, pneumatik je pukao i zabog toga nije mogao da napravi bolje vreme.

Najbolje startno mesto za prvu trku u klasi 9, grupa do 2.000 kubika, obezbedio je Maro Franić ispred Valtera Nežića, Primožič je najbolje plasirani vozač “klia” (treće startno mesto u klasi), dok će Šainović startovati kao četvrti od deset vozača.

U grupi sa “najbržim lekarom među trkačima” vozi 26 takmičara, a Šainović je bio ukupno deseti.

U kvalifikacijama za trku 2, Primožič je popravio svoje vreme Q1 i izvezao krug na Grobniku za 1,40:279.

Šainović je odvezao deset krugova, da bi na kraju zaustavio štopericu na 1,40:915, što mu je donelo četvrto startno mesto u klasi za trku 2, iza Franića, Primožiča i Nežića, a što se vozača “klia” tiče, ponovo je bio drugi najbrži na stazi. U ukupno poretku, njegovo startno mesto za trku 2 je šesto.

“Zadovoljan sam i setapom automobila, i kočnicama, i svojom vožnjom. U svakom kvalifikacionom krugu mi je neko zasmetao, zaista je bila velika gužva na stazi. Izvezao sam vremena najbolje što je bilo moguće, ako ne računamo peh sa gumom. Mogao sam sigurno da skinem još sekundu po krugu. U trkama će takođe biti gužva, ima mnogo bržih, ali i mnogo sporijih automobila. Nadam se samo da neće biti incidenata i da ću napraviti dobar rezultat”, rekao je Šainović za naš portal.

Prva trka na Grobniku je sutra od 14.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*