Šainović završio prvi sprint Reno klio kupa osmi, u zadnjem krugu mu izmakla pol-pozicija za trku 2

Prva trka ESET Reno klio kupa vožena je na autodromu Brno, a pobednik je bio šampion 2021. Filip Sandstrem.

Srpski predstavnik u ovom takmičenju Predrag Šainović startovao je sa šeste pozicije i na prvoj krivini uspeo da savlada Jusu Pantilu, ali se Finac brzo vratio na peto mesto.

U drugom krugu ga je savladao timski kolega Miha Primožič, a zatim je “najbrži doktor” nekoliko krugova bio potpuno sam na sedmoj poziciji.

Međutim, Rihard Majksner je prvo obišao Zorana Poglajena, i dao se u poteru za Šainovićem. Iako je razlika bila sedam sekundi, Austrijanac je iz kruga u krug smanjivao zaostatak, da bi preuzeo sedmu poziciju na ulasku u poslednji krug.

„U trku sam ušao odlično, nadoknadio jednu poziciju, ali nisam imao performanse da taj tempo zadržim. Tokom prvog dela trke sam pokušavao da držim priključak za vodećima i pregrejao gume. Na polovini distance sam izleteo, ali sam, srećom, uspeo da se vratim. Posle sam spustio tempo, ali su gume već bile potpuno potrošene. Kad me je Majksner stigao, sklonio sam se jer je bio brži od mene, bilo mi je važno samo da završim trku“, rekao je Šainović.

Njemu je izmakla pol-pozicija na inverznom startu za drugu trku u samom finišu trke, pa će u drugi sprint ući sa osmog mesta, a trka počinje u 14.25 uz direktan prenos na Jutjub platformi Kreator TV.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*