Šeden umesto povređenog Nila vozi “hondu” na BTCC testu

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

Trostruki osvajač Britanskog šampionata turing automobila Gordon Šeden odmeniće povređenog Meta Nila za volanom “honde sivik” na predsezonskom testu.

I to nije sve: Šeden nišani povratak u najvažniju trkačku seriju na Ostrvu jer je ostao bez sedišta u Svetskom turing kupu.

I 53-godišnji Nil je trostruki BTCC prvak i dugogodišnji Šedenov timski kolega. On je u januaru vozeći mauntinbajk udario u drvo i doživeo ozbiljne povrede.

Vlasnik i vozač Tima Dajnemiks zaradio je lom ključne kosti, višestruke frakture ramena, polomljeno rebro, probijenu plućnu maramicu i kolaps plućnog krila, od čega se i dalje oporavlja. BTCC veteran je ubeđen da će biti spreman za početak takmičarske sezone – o čemu će poslednju reč imati lekari – ali će predsezonske testove na Donington parku morati da propusti.

Tu se otvara prostor za Šedena, koji će preuzeti volan Dajnemiksove fabričke “honde” već ovog četvrtka, kako bi pomogao ekipi da sprovede predsezonski program.

“Moj oporavak teče dobro i sve počinje da zaceljuje. Činim sve što je u mojoj mogućnosti da bih seo u automobil na prvoj rundi krajem marta na Doningtonu”, rekao je Nil.

“Međutim, tokom zime smo izveli mnogo promena na automobilu i treba da ih isprobamo na stazi, a to moramo da izvedemo u dvojnom, uporednom test programu. I zato nije postojao bolji izbor od mog starog kolege ‘Fleša’ – on poznaje tim, zna kako radimo i bio je prirodan izbor da uskoči u moje sedište.”

Šeden je sve svoje tri BTCC titule osvojio u Dajnemiksovim “hondama”. Dve protekle sezone proveo je u Svetskom kupu turing automobila u kampanjama s WRT “audijem RS 3 LMS” i “hondu sivik” aktuelne FK8 generacije nikada nije vozio.

“Tim Dajnemiks oduvek je bio moja trkačka porodica i drago mi je što mogu da im pomognem,” kazao je 41-godišnji automobilista iz Edinburga.

“Bili smo u stalnom kontaktu otkako sam otišao u WTCR i često sam se viđao s momcima iz ekipe tokom tog dvogodišnjeg perioda. Razume se, Met i ja smo prijatelji, žao mi je zbog onoga što mu se desilo i nadam se da će moći brzo da se oporavi. Međutim, s poslovne strane, posao mora da se obavi i automobili moraju da budu spremni za start sezone.”

“Drago mi je što ću sesti za volan “sivika FK8” i pomoći u njegovom razvoju. I Met i njegov timski kolega Dan Kamiš govorili su mi kako je sjajan za vožnju, pa će mi biti zanimljivo da ga uporedim sa starim “sivikom FK2″, s kojim sam osvojio uzastopne vozačke titule 2015. i 2016!”

Šeden je ostao bez angažmana za 2020. Sled događaja je poznat: Audi je otkazao fabričku podršku WTCR trkanju, ekipa WRT je potom takođe odustala od Svetskog turing kupa i sada je ‘Fleš’ u potrazi za pravom prilikom da se vrati u BTCC, gde je ostavio tako duboke tragove.

“Sve se to s Audijevim povlačenjem iz WTCR dogodilo tako kasno i predstavljalo je šok”, ispričao je Škot za Motorsport.com.

“Već smo duboko zagazili u novembar kada su nam to rekli, a do tog vremena većina ljudi je već počela da radi na svojim planovima za ovu sezonu. Za mene to nije bila idealna situacija, ali takav je auto-sport.”

“Međutim, ovih par godina odsustva iz Britanskog šampionata učinilo mi je i mnogo dobrog. Puno sam naučio i, iako velikih rezultata nije bilo, ja sam bolji vozač. BTCC je postajao sve jači i jači, ali bih ja seo isključivo u nešto s čime mogu da pobeđujem i da jurišam na titulu.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two + 16 =