Škoda poslala novi “kodijak vRS” na Nordšlajfe, vozila Zabine Šmic (VIDEO)

Familija Škodinih modela bogatija je za performantni SUV “kodijak vRS”, koji će zvanično debitovati na Pariskom salonu u oktobru 2018.

Pre premijere, fabrika iz Mlade Boleslav poslala je svoju kamuflažno obojenu novu kreaciju na Nirburgring Nordšlajfe i u kabinu postavila Zabine Šmic, pilotesu koja se smatra specijalistom za “Zeleni pakao”.

Želeći da demonstriraju performanse porodičnog SUV automobila sa sedam sedišta, Česi su napali rekord kruga na najkomplikovanijoj stazi na svetu i u tome su, tvrde uspeli.

Šmicova je prva i zasad jedina žena koja se upisala u osvajače trke 24 sata Nirburgringa. Stazu poznaje kao verovatno nijedan drugi vozač, pa je bila logičan izbor za ovaj netakmičarski zadatak.

Kao kopilot, društvo joj je u kabini pravio František Drabek, šef kompaktnih modela u kompaniji Škoda auto. On je vodio razvoj “kodijaka vRS” i sad je iz prve ruke saznao kako izgleda postavljanje novog rekorda kruga u odgovarajućoj klasi vozila na Nirburgringu.

Kompletan video snimljen na Severnoj petlji biće pušten u opticaj 14. juna, a zasad se možemo zadovoljiti samo kraćom najavom, fokusiranom na pripreme za napad na krug od 20,832 kilometra:

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 + 5 =