Škulju pobeda i titula Tvingo kupa, Dernovšek drugi, Šainoviću samo bod

Slovenački tinejdžer Mark Škulj pobednik je druge trke Tvingo kupa koji se ovog vikenda vozi na Hungaroringu.

On je startovao sa trećeg mesta, iza Gašpera Dernovšeka i Nika Štefančiča, a lidersku poziciju preuzeo je u petom krugu i posle toga je samo u jednom trenutku bio ugrožen.

Dernovšek je vođstvo izgubio od Štefančiča u ranoj fazi trke. Predrag Šainović je startovao deseti, ali je izleteo i survao se u plasmanu na 17. poziciju. U drugom krugu odustao je Grega Gradišek, a Šainović je uhvatio priključak sa Žigom Vrečarom, pa su zajedno krenuli u proboj.

Na kraju trećeg kruga Srbin se, iako sa oštećenim autom, vratio na poziciju 10, sa koje je i krenuo, a Dernovšek je ponovo bio lider trke. Škulj je vratio vođstvo već u sledećem krugu, a Dernovšek je držao korka sa njim i preostalu distancu bio na 0,5 sekundi iza.

Najuzbudljivije je bilo iza vodećeh dvojca, na mestima od dva do šest smenjivali su se Matej i Tomaš Korenji, Nik Štefančič i Jaka Marinšek. Iza njih se napravila provalija od desetak sekundi, a nekoliko borbi razvilo se samo na samom začelju kolone između Špele Brežič, Mateja Ivanuše i Žige Vrečara.

Škulj je kroz cilj prošao prvi, postavši novi šampion Tvingo kupa, ispred Dernovšeka i Štefančiča. Bez podijuma je ostao Marinšek, a braća Korenji osvojila su petu i šestu poziciju. Bodove su osvojili još i Trček, Jelovčanin, Benini i Šainović.

Poslednja trka sezone zatvara program ESET V4 kupa na Hungaroringu od 16.25, a za startni raspored se uzima rezultat trke 2.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × five =