Slabiji BTCC timovi već odredili vozače za 2019.

“Prelazni rok” u Britanskom šampionatu turing automobila u punom je jeku, a već po običaju nove vozače za narednu sezonu prvo su predstavili slabije plasirani timovi.

Tim HARD je objavio da će se ponovo takmičiti sa četiri “folksvagena CC“. Majk Bušel i Bobi Tompson će ostati u ekipi, dok su za nove vozače izabrani Karl Broudli i Majkl Kriz.

Broudli se ove godine već takmičio u BTCC-u, vozeći “VW CC“ tima HARD na Nokhilu. Međutim, zbog neregularnosti automobila, 42-godišnjak je diskvalifikovan sa sve tri trke. Broudli se 2018. trkao i u Đineta GT4 superkupu, gde je osvojio titulu vice-šampiona.

Što se Kriza tiče, on je svoju trkačku karijeru započeo tek ove godine, a u prvoj sezoni u Đineta GT4 šampionatu osvojio je titulu u konkurenciji amaterskih vozača.

Rob Smit je predstavljen kao prvi trkač novoformiranog tima Ekeselerejt (Excelr8), koji će 2019. nastupati sa dva “MG-ja 6 GT“.

Smit se ove godine takmičio na 24 sata Spa, kao i u Endurans 24H seriji, vozeći “mini čelendž“ i “leon TCR“. Njegov glavni šampionat bio je Mini Čelendž, gde je sa dve pobede bio četvrtoplasirani.

Danijel Roubotom je novo pojačanje tima Siseli, koji u britanskom turingu koristi “mercedese a-klase“. Roubotom se takmičio u Reno klio kupu Velika Britanija, a na putu prema četvrtom mestu na kraju sezone osvojio je tri trke.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × one =