Spreman za galop: Ovo je prvi “mustang” Keli rejsinga za za 2020.

Ekipa Keli rejsing će u Australijskom šampionatu superautomobila 2020. nastupati sa parom “ford mustanga”, koje će voziti Rik Keli i Andre Hajmgartner.

Takmičarske boje prvog od njihovih novih automobila sa znakom “plavog ovala” prikazane su već ovog decembra. Glavni sponzor predstavljenog “forda” #7 je australijski proizvođač viskija NED, i to u sklopu višegodišnjeg ugovorenog partnerstva.

Keli rejsing je razdoblje od 2013. do 2018. proveo kao fabrička operacija Nisana u Superautomobilima, pod zvaničnim nazivom Nisan motorsport i na trkališta Australije i Novog Zelanda izvodio je četiri “nisan altime”.

Uoči sezone 2019, Japanci su uskratili zvaničnu podršku, pa je nastup kvarteta “nisana” bio privatnički, a ekipa se takmičila pod sopstvenim imenom Keli rejsing.

Za 2020. trupa iz predgrađa Melburna je renovirala i prepolovila vozni park: već zastarele i nekonkurentne “altime” biće poslate u pripremnu Super 2 seriju, a za dolazeću kampanju nabavljena su dva “ford mustanga”.

“Mustang” se 2019. u rukama tima DJR Penske pokazao kao šampionski auto u Superautomobilima i osvojio je duplu krunu, vozačku i ekipnu titulu.

Kako “nisana” neće biti na startnoj rešetki 2020, u najvažnijoj seriji Australije trkaće se samo “holdeni” i “fordovi”. Ukupan broj “mustanga” je zahvaljujući Keli rejsingu porastao sa šest na osam.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*