Sramota: FIA večeras dodeljuje nagrade najboljim vozačima iz svih kategorija, WTCR potpuno isključen!

FIA dodela nagrada najboljim vozačima 2019. godine održaće se večeras na cerominiji koja je upriličena u muzeju Luvr u Parizu.

Trofeji će biti dodeljeni prvoj trojici vozača iz svih trkačkih kategorija koje protežira FIA, osim turing kategorije, odnosno Svetskog kupa turing automobila.

Na crvenom tepihu naći će se najbolji iz Formule 1, Formule E, Svetske endurans serije, relikrosa, relija, pa čak i kartinga. Ipak, FIA nije sačekala kraj WTCR sezone, koji će se dogoditi narednog vikenda u Maleziji, kako bi i tamošnji vozači mogli da učestvuju u ovom spektaklu, kao ranijih godina.

Da stvar bude gora, u mnoštvu nagrada koje će biti dodeljenje ispod kupole staklene piramide najčuvenijeg muzeja na svetu naći će se i one za najbolju akciju, najznačajniju ličnost iz sveta automobilizma koju su birali novinari, kao i najboljeg novajliju.

Da sramota bude potpuna, ni u ovim kategorijama neće se naći automobilisti iz svetske turing serije.

1 Comment

  1. Zamena teza, sramota je sto WTCR ima zadnju trku u decembru, sa tolikom pauzom, iz Makaua je 4hr flight do Kuala Lumpura, mogli su da spuste karavan dole odmah, cemu tolika pauza. A i zna se kada FIA dodeljuje priznanja, pa nece Hamilton da ceka Milera da ovaj osvoji. Decembar je, idu praznici u evropi, svodi se godina sada, kako to da su SVI sampionati zavrseni ??!

Comments are closed.