Start u Mizanu: Miloš Pavlović ove godine vozi Lamborgini supertrofeo

Foto: Matteo Lepri

Srpski automobilista Miloš Pavlović ove godine ponovo ima takmičarske obaveze u evropskom Lamborgini supertrofeju.

Dvanaesta po redu sezona kontinentalnog Lamborgini monomarka takmičenja 2020. startuje ovog vikenda na stazi Mizano.

Fabrički vozač kuće iz Sant’ Agate Bolonjeze, Pavlović je 2014. osvojio Lamborgini supertrofeo i u evropskoj i u svetskoj konkurenciji.

On će u 2020. nastupati kao vozač ekipe Target rejsing, sa kojom je 2002. godine postao šampion italijanske Formule 3, čime je obezbedio superlicencu za Formulu 1, kao prvi Sloven kojem je to pošlo za rukom. Miloš je i dalje jedini automobilista sa južnoslovenskog prostora koji se može pohvaliti tim postignućem.

Pavlović će nastupati u najjačoj, PRO kategoriji Supertrofeja, a automobil “lamborgini hurakan super trofeo evo“ deliće sa 21-godišnjim Meksikancem Raulom Guzmanom.

“Posle dužeg vremena sam na startu jednog šampionata i voziću njegovu punu sezonu”, izjavio je beogradski automobilista.

“Još važnija je činjenica da ću nastupati sa timom u koji imam puno poverenje. Verujem u projekat koji je ispred mene i nadam se da ću zajedno sa mojim kolegom Raulom uspeti da ostvarim dobre rezultate.”

“Srećan sam, pun energije i elana i daću sve od sebe da uspem da još jednom dokažem da sam vredan poverenja koje mi je ukazao Roberto Venijeri, vlasnik tima. Nadam se da ćemo na trkama uspeti da ostvarimo plasman koji nam dolikuje.”

Takmičarski vikend Lamborghini supertrofeja sastoji se iz dve trke, ovogodišnja serija imaće pet rundi.

Karavan će obići Mizano (8. i 9. avgust), Nirburgring (5. i 6. septembar), Barselonu (10. i 11. oktobar) i Spa-Frankošamp (24. i 25. oktobar) i završiće sezonu na Pol Rikaru (14. i 15. novembar).

Prvobitno je zamišljeno da Supertrofeo startuje sredinom aprila u Monci, ali je zbog pandemije koronavirusa kalendar pretrpeo velike promene. Uprkos njima, početak serije na Mizanu okupiće 23 posade i automobila.

Trke najbrže monomarka serije na svetu mogu uživo da se prate preko strimova, a u 2020. i na Jutjub kanalu i Fejsbuk stranici Lamborgini skvadre korse.

Prva trka na programu je u subotu, 8. avgusta u 20:45, druga u nedelju, 9. avgusta od 13:20. U oba slučaja start je leteći, planirano trajanje svake vožnje iznosi 50 minuta.