STCC: Ekblom vozi treći “VW golf” za Vestkoust rejsing

Trostruki osvajač Skandinavskog turing šampionata Fredrik Ekblom ponovo će se takmičiti u ovoj seriji 2018, sada sa ekipom Vestkoust resing.

Ekblom je dve od svoje tri STCC titule osvojio u Vestkoustu. Za ovu ekipu nastupio je poslednji put 2008, kad je sezonu završio na drugom mestu.

Prošle godine on je vozio za Kristoferson motorsport, kad je opet bio vicešampion.

“Ja nemam nameru da odustanem i naravno da sam srećan i ponosan što su mi Dik (tim menadžer) i Vestkoust rejsing ukazali poverenje”, rekao je Ekblom. “S ovom ekipom sam doživeo neke od svojih najzabavnijih i najboljih STCC godina i drago mi je što sam ponovo tu.”

Frederiku će društvo u ekipi praviti brat i sestra Andreas i Džesika Bekman, koji će se okušati i u TCR UK, a svi će voziti “VW golf”.

“Dik mi je dao jednostavnu misiju: da pobeđujem i dodam još jednu STCC titulu mojoj kolekciji. Znam koliko je ekipa motivisana, a ovo će biti zanimljiva STCC sezona, s mnogo dobrih i uspeha željnih vozača, uključujući i moje timske kolege Andreasa i Džesiku. Naravno, pomoći ću im i ako budu brzi, znači da ih čeka svetla budućnost, a da ću ja morati da vozim još brže.”

“Fredrik Ekblom je u našem trećem automobilu, to je veoma dobro”, rekao je tim menadžer Dik Jenson Vigrot. “On ima bogatu prošlost sa nama i uvek je dobro radio sa timom, vidim koliko je sada motivisan. Ujedno, on će biti velika podrška Andreasu i Džesiki. Mislim da imamo uzbudljiv trio, apsolutno pravi za povratak u STCC”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*