Superiorno: Erlaher, Miler i Urutija dovezli tri “lynk&co03” na podijum u Zolderu

Photo Paulo Maria / DPPI

Pilot Cijan rejsinga Jan Erlaher pobednik je druge trke Svetskog kupa turing automobila na Zolderu.

On je krenuo sa druge pozicije, ali je posle preranog starta osvajača pol-pozicije Natanaela Bertona preuzeo vođstvo i lako došao do cilja kao lider.

Berton je dobio kaznu prolaska kroz boks, koju je odslužio posle intervencije sigurnosnog vozila.

Incident koji je uslovio njego izlazak na stazu dogodio se između Tašija i Bjerka. Mađar je prvo udario u graničnik od guma, a zatim u Šveđanina, što je na automobilu “lynk&co” polomilo točak.

Berton je dva kruga usporavao Erlahera, u želji da pomogne timskom kolegi Žilu Magnusu da održi korak za budućim vodećim, ali je posle skretanja “audija” u boks Francuz odmaglio.

Miler je vozio iza Magnusa i vrebao svoju priliku, koju je našao u drugoj polovini trke.

Najuzbudljivija bitka vodila se oko 14. mesta. monteiro je dobio duel sa Tarkvinijem, a onda su italijanskog veterana prošli i Taši i Berton, koji se posle odslužene kazne vratio na 20. poziciju.

“Audi” je u finišu ušao u sjajan ritam, pa je Berton stigao do 14. mesta. Da Taši nije udarcem izbacio Jangu iz trke i ponovo izveo sigurnosno vozilo na stazu, Berton bi stigao Gerijerija, koji je kroz cilj prošao kao 13.

Pred drugu intervenciju sigurnosnog vozila, duel sa Magnusom dobio je i treći “lynk&co” koji vozi Santjago Urutija, pa je Cijan rejsing na kraju slavio trostruku pobedu.

Četvrti je kroz cilj prošao Magnus, ispred Đirolamija, koji je imao pune ruke posla braneći se od Koronela. Solidno sedmo mesto ubeležio je Verne, a loš vikend “hjundaija” donekle su ublažili Mihelis, Katsburg i Engstler koji su drugi sprint završili na osmom, devetom i desetom mestu.

Mikel Askona je iz nove “kupre kompetision” izvukao 11. poziciju, Dilan O Kifi je kroz cilj prošao 12, ali nije ubeležio bodove jer je gostujući trkač.

To je obezbedilo i poslednji raspoloživi bod Tašiju, koji će verovatno biti kažnjen zbog incidenta sa Jangom, pa bi u tom slučaju taj bod otišao Tarkviniju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*