TAG Hojer predstavio dva nova časovnika u čast Ajrtona Sene

Kako bi odao počast jednom od najslavnijih šampiona Formule 1 i obeležio 25 godina od njegove prerane smrti, TAG Hojer (TAG Heuer) je lansirao dva časovnika koji slave Ajrtona Senu i detaljima asociraju na njegov omiljeni stil satova i njegov rodni Brazil.

Stvoreni za Senine obožavaoce, ljubitelje Formule 1 i sveta časovničarstva, ovi modeli ograničenog tiraža, izazovnog dizajna, inovativnih opcija i stila visokih performansi ilustruju neprekidno divljenje koje slavni brend gaji prema čuvenom vozaču i uticaju koji je on ostavio.

Legenda u TAG Hojer prošlosti u svetu F1 trkanja, Sena je nekada bio lice prve “Don’t Crack Under Pressure” kampanje brenda 1991.godine, što je bila idealna uloga za ambicioznog, neustrašivog i posvećenog brazilskog vozača. Danas, četvrt veka nakon njegove tragične smrti, ovo partnerstvo i dalje živi u formi dva nova časovnika.

“TAG Heuer Carrera Calibre Heuer 02T Ayrton Senna Special Edition 2019” je automatski hronograf model prečnika 45 milimetara. Sadrži matcrno keramičko kućište, a suptilno je akcentovan žutom i zelenom bojom brazilske zastave. Njegov crni gumeni i kožni kaiš dobili su zelene šavove, dok je hronograf dekorisan žutim slovom S. Natpis SENNA, izveden je u žutoj boji na fiksiranoj tahimetarskoj bazi od crne keramike, dok se crni turbijon nalazi na poziciji šest sati.

Stilizovana žuto-zelena Senina slika sa njegovom prepoznatljivom kacigom gravirana je na naličju ovog modela kreiranog od safirnog kristala, kroz koje se može videti rad 02T mehanizma. U čast broja pol-pozicija koje je Brazilac osvojio u F1 karijeri, model je ograničen na samo 65 komada.

Drugi model, “TAG Heuer Formula 1 Calibre 16 Ayrton Senna Special Edition 2019”, sadrži gravuru njegove kacige na čeličnoj poleđini kućišta, kao i njegovo ime ispisano belom bojom na poziciji 1 sat, na fiksiranoj crnoj keramičkoj bazi sa tahimetarskom skalom.

Opremljen je sportskom S oblikovanom narukvicom koju je Sena posebno voleo, a poseduje i vozački produžetak koji svim ljubiteljima vožnje daje priliku da ga nose i preko trkačkog odela.

Model ograničenog tiraža pokreće automatski navijajući hronograf Calibre 16. Ima prečnik od 44 mm i krasi ga odvažni trkački stil sa crveno lakiranim indeksima, centralnom sekundarom i kazaljkama brojača. Beli podbrojčanici na pozicijama 6 i 9 sati, uz crni podbrojčanik na poziciji 12 sati izdvajaju se u odnosu na brušeni brojčanik boje antracita.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*